Srbija ovogodišnji hit za britanske turiste

Srbija ovogodišnji hit za britanske turiste

22/04/2016 Off By

PREMA PISANJU BRITANSKOG MIRROR-A, DESTINACIJE KOJE SU NAJVIŠE U TRENDU U 2016. GODINI ZA BRITANSKE TURISTE SU KOLUMBIJA, SRBIJA, ZELENORTSKA OSTRVA I TAJLAND. PO RASTU BROJA PUTOVANJA SA BRITANSKIH AERODROMA, SRBIJA JE DRUGA NAJPOPULARNIJA DESTINACIJA SA RASTOM OD 47,6 POSTO


 

Sandra Vlatković


POČETAK 2016. godine zabeležio je ogroman skok dolazaka britanskih turista u Srbiju. Ovaj skok, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosi 43 posto, mereno brojem dolazaka i noćenja.

Prema pisanju britanskog Mirror-a, destinacije koje su najviše u trendu u 2016. godini za britanske turiste su Kolumbija, Srbija, Zelenortska ostrva i Tajland. Po rastu broja putovanja sa britanskih aerodroma, Srbija je druga najpopularnija destinacija sa rastom od 47,6 posto.
Turistička organizacija Srbije godinama intenzivno promoviše Srbiju kao turističku destinaciju u Velikoj Britaniji. Ovog proleća, u organizaciji TOS-a, Srbiju će posetiti novinari dnevnih listova Independent i Gardijan i prestižnog turističkog magazina Vanderlust, a u pripremi je kampanja usmerena ka porodičnom odmoru u Srbiji kroz magazin i portal Famili Travel. Interesovanje za reportaže o Srbiji pokazuju i TV ekipe.
TOS kroz svoje promotivne aktivnosti podržava i britanske organizatore putovanja koji dovode najviše turista u Srbiju, kao što su Regent Holidays i Explore, a programe posete Srbiji realizuje u saradnji sa Er Serbia, Turističkom organizacijom Beograda i drugim lokalnim turističkim organizacijama. ♦