Teheran: Predsednik Nikolić razgovarao sa Hasanom Rohanijem

Teheran: Predsednik Nikolić razgovarao sa Hasanom Rohanijem

17/04/2016 Off By

Predsednici Nikolić i Rohani zaključili su da bi i za Srbiju i za Iran bila značajna saradnja u oblasti energetike, poljoprivrede, a predsednik Rohani posebno je istakao da je Iran zainteresovan i za saradnju u oblasti turizma


PREDSEDNIK Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Teheranu sa predsednikom Islamske Republike Iran dr Hasanom Rohanijem.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru dva predsednika su se saglasila da nakon ukidanja sankcija Iranu više nema prepreka za produbljivanje saradnje između dve zemlje.

Predsednici Nikolić i Rohani zaključili su da bi i za Srbiju i za Iran bila značajna saradnja u oblasti energetike, poljoprivrede, a predsednik Rohani posebno je istakao da je Iran zainteresovan i za saradnju u oblasti turizma.

Predsednik Nikolić će se sastati danas i sa potpredsednikom Irana zaduženim za razvoj nauke i tehnologije, dr Sorenom Satarijem, a prisustvovaće i otvaranju 5. međunarodnog simpozijuma Svetske federacije neurohirurških udruženja.(Press Predsednika)♦