Od utorka 42. Međunarodni sajam građevinarstva

Od utorka 42. Međunarodni sajam građevinarstva

17/04/2016 Off By

Među inostranim izlagačima nalaze  se firme iz: Albanije, Austrije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Nemačke, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Indije, Italije, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Saudijske Arabije, Slovenije, Južno- afričke Republike, Južne Koreje, Španije, Švajcarske  i Turske


U UTORAK, 19. aprila potpredsednica Vlade i ministarka  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zorana Mihajlović u 11 časova u Hali 1 Beogradskog sajma otvoriće ovogodišnji Sajam građevinarstva.

Beogradski Sajam građevinarstva je najveći i najprestižniji sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope i autentičan poslovni zaštitni znak Beograda i Srbije.

Više od četrdeset godina ova manifestacija daje snažan doprinos promociji privrede i svih oblasti građevinske delatnosti i njenih učesnika. Čvrst partnerski odnos sa izlagačima negovan je u poslovnom ambijentu, a veliki broj inostranih učesnika i posetilaca potvrđuje liderski status manifestacije u regionu i međunarodni karakter.

Posebnu pažnju sajam će, kao i prethodnih godina, usmeriti na promociju potencijala i perspektive srpskog građevinarstva.

Sajam građevinarstva SEEBBE 2016, već tradicionalno, ima za cilj da afirmiše građevinsku struku i uspostavi sisteme vrednosti, ali i održi renome kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti građevine, arhitekata, projektanata, izvođača radova i proizvođača građevinskih mašina i materijala.

Manifestacija ove godine okuplja najuspešnije predstavnike iz svih oblasti građevinske delatnosti: istraživanje i projektovanje, izgradnja i održavanje objekata, visokogradnja, niskogradnja i hidrogradnja, materijali, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaji i alati, adaptacija, rekonstrukcija i restauracija, zanati, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu, opremanje enterijera

Na sajmu učestvuje preko 500 izlagača, proizvođača i dristributera i predstavnika građevinske industrije iz  24 zemlje sveta.

Među inostranim izlagačima nalaze  se firme iz: Albanije, Austrije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Nemačke, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Indije, Italije, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Saudijske Arabije, Slovenije, Južno- afričke Republike, Južne Koreje, Španije, Švajcarske  i Turske.

 

Među novitetima i tehnološkim inovacijama  koje će biti predstavljene na sajmu su: Bežični i žičani sistemi pametnih kuća; Fasadni paneli sa klik sistemom; Kupole sa automatskim sistemom otvaranja; Laseri za konstrukcije; Sedmoslojne polikarbonat ploče; Inovacije u domenu sistema grejanja na čvrsto gorivo i pelet; Pametni uređaji za domaćinstvo pomoću mreža Z – talasa; Staklene zavese i zastakljivanje; Energetski efikasni aluminijumski sistemi; Unapređenja na polju klimatizacije; MIG-ESP boje; Ekološke boje sa uštedom energije; Dekorativni podovi i keramičke pločice; Najsavremenija LED rasveta i industrijsko osvetljenje; Ogledala sa novom LED rasvetom po IP65 standardu; Savremena rešenja izgradnje montažnih objekata; Veliki diverzitet modela uređaja za prečišćavanje komunalnih voda prema tipu objekata; Inovacije u oblasti protivpožarne zaštite, kompletna rešenja uređaja prema zakonskim normama; Sistemska rešenja uređaja za određene aktivnosti: auto perionice, perionice veša, farme, mlekare i vinarije; Uređaji za infiltraciju i rekuperaciju vode…

Prvi put će se u okviru Sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu, odvijati 8. STONEEXPO Srbija, u organizaciji poslovnog udruženja za eksploataciju i preradu kamena „Kamen  Srbije“. Kao mesto susreta profesionalaca u industriji kamena    iz Srbije i više od 15 zemalja regiona i sveta, arhitekata, dizajnera, predstavnika sektora građevine, urbanizma, državnih i privatnih investitora iz Srbije i zemalja regiona, STONEEXPO SERBIA 2016 pružiće odlične mogućnosti za efikasnu komunikaciju i povezivanje.

Među stalnim izlagačima su vodeće domaće i međunarodne kompanije koje se bave istraživanjem, eksploatacijom i preradom kamena, proizvodnjom mašina, alata i opreme za eksploataciju, preradu, zaštitu  i restauraciju kamena.

Sadržajan stručni prateći  program  koji podrazumeva brojne promocije,  prezentacije, stručne skupove i predavanja, upotpuniće izlagački deo manifestacije.

  Jedan  od  najatraktivnihih  događaja u okviru pratećeg programa Sajma građevinarsva SEEBBE 2016 su “Dani arhitekture” u organizaciji ENTERIJER magazina. Odabrani arhitektonski projekti na manifestaciji “DANI ARHITEKTURE – BEST of the BEST 2000 – 2016”, predstavljaju svojevrsnu temporalnu urbanu galeriju, kroz koju se nazire slika novog koncepta urbanog življenja. Kroz izložbene segmente – na kojima je predstavljeno 30 najrelevantnijih arhitektonskih objekata (od Beogradske Arene, novih hotela – Radison Blue,  Falkenstainer,  Holiday   Inn,  auto  salona  BMW   i PORSCHE, stambenih naselja Stepa  Stepanović  i  Blok A, poslovnih kompleksa Airport City Belgrade i kulturoloških projekata, poput rekonstriusanih objekata Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Kule Nebojša i Jugoslovenske kinoteke), posetioci Sajma građevinarstva će imati priliku da dožive autentično arhitektonsko iskustvo, koje svedoči o našoj izmenjenoj urbanoj matrici, ali i o nama samima i novom društvu koje je nastalo.

Otvaranje izložbe “Dani arhitekture – BEST of the BEST 2000 – 2016” je u utorak 19. aprila u 17 časova u Hali 2, nivo C.

Nacionalno udruženje „Srpske kuće“ nastavlja  tradiciju predstavljanja narodnog graditeljstva na Sajmu građevinarstva. U saradnji sa Institutom za primenu nauke u poljoprivredi u okviru pratećeg programa u utorak 19. aprila u Maloj konferencijskoj sali hale 4 od 12 do 14 časova biće organizovan niz predavanja na temu “Graditeljstvo, selo i turizam”. Stručni predavači  i učesnici će posetioce upoznati sa seoskim turizmom      i kulturom stanovanja na selu, arhitekturom seoskih gazdinstava i porukama naše tradicije kao i valorizacijom tradicionalne seoske arhitekture u funkciji razvoja turizma. Od srede 19. do nedelje 22. aprila u hali 2- nivo A likovni umetnik fotografije Stanko Kostić predstaviće IZLOŽBU SRPSKE KUĆE.

Nagrade: “Nova vizura” i “Posebno priznanje” tradicionalne su nagrade koje Beogradski sajam dodeljuje na Sajmu građevinarstva za proizvode iz pet robnih grupa, a cilj im je podsticanje predstavljanja novih tehničko- tehnoloških rešenja. Svečana dodela priznanja održaće se u petak 22. aprila 2016. godine od 12 do 13 časova u Svečanoj sali Upravne zgrade Beogradskog sajma.

Sajam građevinarstva svake godine okuplja izuzetno veliki broj učesnika i posetilaca iz zemlje i inostranstva i privlači veliku pažnju medija, stručne ali i najšire javnosti.

Rdno vreme manifestacije: od utorka, 19. aprila  do petka 22. aprila 2016. godine od 10 do 19 časova i u subotu, 23. aprila od 10 do 17 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Grupna ulaznica za đake, studente i profesore (uz overen spisak) iznosi 100 dinara.Parkin se plća 100 dinara po času.♦