Sremska Mitrovica: povratak Mitrosa

Sremska Mitrovica: povratak Mitrosa

17/04/2016 Off By
Sa 700 poizvođača  potpisaće se ugovori i otkupu mesa. Već od  20. maja Mitrosovi proizvodi će biti u našim prodavnicama. Pomoći  ćemo i oko izvoza u  Kinu i Rusiju. Vojvodina može da nahrani pola Evrope, a ova moderna fabrika će to omogućiti, rekao je premijer Aleksandar Vučić poslepuštanja u read Mitrosa

Ranka Čičak
DANAS je u Sremskoj Mitrovici puštena u rad modernizovana fabrika mesa Mitros, koju je kupila autrijska firma Gerlinger. Premijer Vlade Srbije, Aleksandar Vučić   rekao je da je ovo najveći uspeh posle propasti  bivšeg  srpskog giganta u mesnoj industriji:

– Ovo je priča o našem privrednom propadanju, a sada ponovnom uzdizanju. Mi smo investitore pomogli sa 5 miliona i 800 hiljada evra.To nije mali novac, ali će pomoći da se  odmah zaposli 300 radnika, zatim još toliko. Sa 700 poizvođača  potpisaće se ugovori i otkupu mesa. Već od  20. maja Mitrosovi proizvodi će biti u našim prodavnicama. Pomoći  ćemo i oko izvoza u  Kinu i Rusiju. Vojvodina može da nahrani pola Evrope, a ova moderna fabrika će to omogućiti. Kada sam  najavio  prošle godine  modernizovanje Mitrosa,  rekli su  neki da je to fatamorgana. Danas je sve postalo istina. Imaćemo još investicija. Period pred nama je  najbolji u savremenoj istoriji Srbije.
Gradonačelnik remske Mitrovice, Branislav Nedinović setio se starih vremena, kada je ovde radilo 1200 ljudi, pa zatim  brodoloma firme 2003. godine, kada je ostalo samo 860 radnika. Radnici su 2010 godine  štrajkovali glađu, kada je fabrika otišlau stečaj. Austrijski investitori dobili su sve papire za rekonstrukcju za samo 50 dana. Rekonstrukcija  Mirosa koštala je 23 miliona evra.
Austrijski ambasador, Johanes  Ajgher  rekao je da je Srbija  dobro mesto za investiranje i da će njegova zemlja  ostati veoma angažovana na našem tržištu. ♦