Aleksandar Vučić u intervjuu za novi broj NIN-a: Šešelj, Pajtić i Ružić su isti

Aleksandar Vučić u intervjuu za novi broj NIN-a: Šešelj, Pajtić i Ružić su isti

14/04/2016 Off By

 Lider naprednjaka nije želeo da kaže ko su mogući postizborni koalicioni partneri njegove stranke, ali je objasnio koga sve “sto posto sigurno” ne vidi kao moguće partnere


 

Jelena Stevović  

“NEMA razlike između Borisa Tadića, Bojana Pajtića, Vojislava Šešelja, Sande Rašković Ivić, Novice Tončeva i Branka Ružića. Njihova jedina politika je ‘mrzim Vučića“, poručio je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić u intervjuu za novi broj NIN-a, koji je u prodaji od četvrtka, 14. aprila.

Vučić je potvrdio da će SNS “sasvim sigurno” praviti postizbornu koaliciju i ako njihova lista na republičkim izborima 24. aprila osvoji apsolutnu većinu.

Pokušaćemo da napravimo najširi mogući blok ljudi koji žele stabilnu i sigurnu budućnost... Potrebno nam je široko okupljanje naroda, istakao je on.

Lider naprednjaka nije želeo da kaže ko su mogući postizborni koalicioni partneri njegove stranke, ali je objasnio koga sve “sto posto sigurno” ne vidi kao moguće partnere.

Ono što je sto posto sigurno to je da nikakve kompromise nećemo praviti s onima koji bi da od Srbije naprave evropskog gubavca, regionalnog i svetskog pariju, koji traže da odustanemo od evropskog puta. E, pa, neću da odustanem od evropskog puta!”, kazao je Vučić i rečima “apsolutno, svi oni” potvrdno odgovorio na pitanje da li je tu reč o SRS, DSS i Dverima.

U predizbornom intervjuu za NIN, Aleksandar Vučić je odgovarao i na pitanja o oslobađajućim presudama Stanku Subotiću Canetu, Zvonku Veselinoviću i Mihalju Kertesu, o učešću predstavnika stranke Bogoljuba Karića na listi SNS, kao i o ključnim ekonomskim temama poput Železare, Telekoma i RTB Bor, gde je priznao da “nije imao snage” za reformu javnih preduzeća.♦