Terorizam: “Albanska nacionalna armija” stigla i u Mitrovicu

Terorizam: “Albanska nacionalna armija” stigla i u Mitrovicu

14/04/2016 Off By

ANA se nalazi u više delova Kosova, ali i u Albaniji, Makedoniji, Preševskoj dolini, organizovana je, dobro trenirana i može brzo da se mobiliše, potvrdio je, jedan od lidera ove formacije, prenosi ovaj kosovski portal


NAORUŽANI i uniformisani pripadnici takozvane Albanske nacionalne armije pojavili su se u regionu Južne Mitrovice, prenosi portal KosSsev navode izvesnog novinara koji se potpisuje kao Veriu.info.

On je bio je gost smotre “21. brigade” ove paravojne formacije, koja je zvanično imenovana kao teroristička formacija. Kako prenosi Kos-sev, glavnokomandujući ANA u pismu javnosti pozvao je svoje “borce” da se pripreme za “dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa”, zato što “paralelne strukture” u Severnoj Mitrovici “muče autohtone Albance”, dok njihovi nekadašnji “saborci u borbi za mir” – na vlasti “pohlepno pune svoje džepove”.

U tekstu se ne otkriva ime glavnokomandujućeg. ANA se nalazi u više delova Kosova, ali i u Albaniji, Makedoniji, Preševskoj dolini, organizovana je, dobro trenirana i može brzo da se mobiliše, potvrdio je, jedan od lidera ove formacije, prenosi ovaj kosovski portal.

Navodi se da se ANA pojavila na 13-godišnjicu svog terorističkog napada na pružni nadvožnjak u Ložištu na Severu, zabrinuta za događaje na “albanskoj zemlji”. Iz ANA tvrde da imaju jedinice, bataljone, brigade, specijalne jedinice i da su dobro obučeni i da imaju podršku stanovništva. “Imamo podršku velikog dela ljudi i imamo strukture u svim delovima Kosova i uvek nam daju veliku podršku, rekao je ovaj pripadnik ANA. ANA smatra da je NATO njihov prijatelj, kao što je i prijatelj institucijama Kosova. Ipak, ukoliko bude bilo potrebno, tvrdi ovaj “komandant”, ANA će biti veoma brzo mobilisana, prenosi portal KoSSev.♦