I Kosovo neće Šešelja

I Kosovo neće Šešelja

09/04/2016 Off By

“Šešelju je zabranjen ulazak iz očigledno tragičnih razloga za hiljade žrtava zbog njegovih reči i dela na Balkanu”, rekao je Seljimi i dodao da “u skladu s Briselskim sporazumom, Ministarstvo spoljnih poslova odlučuje koji srpski zvaničnik, sadašnji ili bivši, može da uđe na teritoriju Kosova”


 

MINISTAR spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio je da je lideru Sprske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju zabranjen ulazak na Kosovo, javila je agencija Frans press.

“Šešelju je zabranjen ulazak iz očigledno tragičnih razloga za hiljade žrtava zbog njegovih reči i dela na Balkanu”, rekao je Seljimi i dodao da “u skladu s Briselskim sporazumom, Ministarstvo spoljnih poslova odlučuje koji srpski zvaničnik, sadašnji ili bivši, može da uđe na teritoriju Kosova”.

Haški tribunal oslobodio je 31. marta Šešelja optužbi za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93, pošto nije imao ni de jure, ni de fakto nadredeni položaj nad dobrovoljcima SRS koje je slao na ratišta u Hrvatskoj i BiH na kojima su počinjeni zločini.

Šešelju je posle izricanja presude zabranjen ulazak u Hrvatsku gde je proglašen nepoželjnom osobom (persona non grata).♦