Uhapšen Mohamed Abrini “muškarac šeširom”

Uhapšen Mohamed Abrini “muškarac šeširom”

09/04/2016 Off By

Abrini je bio na evropskom popisu najtraženijih otkad je identifikovan na snimkama nadzornih kamera na kojima je u automobilu sa Salahom al-Abdeslamom, nedavno uhapšenim  glavnim preživelim teroristom, dva dana pre napada u francuskoj prestonici 13. novembra


 

UHAPŠEN je Mohamed Abrini, 31-godišnji Belgijanac koga je policija tražila u vezi s terorističkim napadima Islamske države na Pariz u novembru prošle godine, saopštila je juče belgijska televizija VRT.

VRT je objavio da je Abrini najverojatnije “muškarac sa šeširom” koji je snimljen na aerodromu u Briselu zajedno s bombašima samoubojicama koji su izvršili napad pre tri  nedelje.

Abrini je bio na evropskom popisu najtraženijih otkad je identifikovan na snimkama nadzornih kamera na kojima je u automobilu sa Salahom al-Abdeslamom, nedavno uhapšenim  glavnim preživelim teroristom, dva dana pre napada u francuskoj prestonici 13. novembra.

Abdeslam je uhapšen u Briselu prije dve nedelje, četiri dana pre samoubilačkih napada u tom gradu.

Istodvremenu je belgijsko federalno tužitelstvo objavilo da je nekoliko osoba uhapšeno zbog napade u Briselu. Tužiteljstvo nije objavilo druge pojedinosti o uhapšenima.(Agemcije).♦