LSV: Vlast je odgovorna za anarhiju na vojvođanskim oranicama

LSV: Vlast je odgovorna za anarhiju na vojvođanskim oranicama

02/04/2016 Off By

KAKVA JE TO VLAST KOJA SE PREMA VOJVOĐANSKIM POLJOPRIVREDNICIMA PONAŠA KAO DA SU NAJVEĆI KRIMINALCI? KOJA DRAKONSKI SUDI I ZATVARA LJUDE KOJI ŽIVE I HRANE SVOJE PORODICE OD POLJOPRIVREDE, A DVA MESECA NI REČ NE PROGOVARA O PREDUZEĆU KOJE UZURPIRA 5.300 HEKTARA ZEMLJE U SOMBORSKOM ATARU?


 

LIGA paora Vojvodine upozorava na tešku situaciju širom Vojvodine i haos u kojoj državne oranice širom Vojvodine zauzima sve više uzurpatora i koja uskoro može za rezultat imati nove fizičke obračune.

Dve nedelje nakon što je Vlada Republike Srbije donela zaključak kojim se preporučuje lokalnim samouprava da protivzakonito dozvole svima koji su uzurpirali državnu zemlju sami prijave uzurpaciju pa da neplate kaznu i zemlju dobiju jeftinije nego da su za nju licitirali, u brojnim opštinama je apsolutno bezakonje.

Pojedini poljoprivrednici zauzimaju državnu zemlju i van svojih opština pa tako ima primera da to u Alibunaru rade ljudi iz Nove Pazove.

Kakva je to vlast koja čini ovakve stvari vojvođanskim paorima? Kako se to ophodi prema ljudima koji hrane državu?

Kakva je to vlast koja se prema vojvođanskim poljoprivrednicima ponaša kao da su najveći kriminalci? Koja drakonski sudi i zatvara ljude koji žive i hrane svoje porodice od poljoprivrede, a dva meseca ni reč ne progovara o preduzeću koje uzurpira 5.300 hektara zemlje u somborskom ataru?

Kakva je to država i kakva je to Vlada koja donosi zakone da bi strancima i tajkunima poklanjala zemlju?

Vlada Republike Srbije, a pogotovo Ministarstvo poljoprivrede na čelu sa ministarkom Snežanom Bogosavljević – Bošković, direktno su odgovorni za anarhiju koja je nastala i koja će, strahujemo, tek nastati. (Press LSV)♦


POVEZANE VESTI:

haššenje55555LSV pozdravlja ukidanje presude paorima

28/03/2016 by BalkanekspresRB

JOŠ JEDANPUT KORISTIMO PRILIKU DA APELUJEMO NA NADLEŽNE DRŽAVNE ORGANE DA  POVUKU ZAKLJUČAK VLADE REPUBLIKE SRBIJE OD 11. MARTA, KOJI JE I DOVEO DO SITUACIJE DA SE POLJOPRIVREDNICI TUKU MEĐUSOBN..


 

stefanović-paor5555Stefanović: uhapšeni nisu paori

19/03/2016 by BalkanekspresRB

TIH ŠEST LICA KOJI SU NAVODNI PAORI NEMAJU NIKAKVO REGISTROVANO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO I ZANIMLJIVO JE DA SU ONI POZNATI DRŽAVNIM ORGANIMA. IMAJU KRIVIČNA DELA MEĐU KOJIMA SU IZNUDA, UČESTVOVA..


 

paori-5555LSV: Vojvođanski paori postali smetnja vlasti i tajkunima

19/03/2016 by BalkanekspresRB

U VRLO KRATKOM PERIODU USVOJEN JE KATASTROFALAN ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU I DONET ZAKLJUČAK VLADE REPUBLIKE SRBIJE KOJI NAGRAĐUJE UZURPATORE ZEMLJE