Beograd: akcija „Policajac u zajednici“

Beograd: akcija „Policajac u zajednici“

26/03/2016 Off By

„MINISTARTSVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA KROZ DRUŽENJE I EDUKACIJU, ŽELI DA PRIBLIŽI RAD POLICIJE, GRAĐANIMA REPUBLIKE SRBIJE, PRVENSTVENO MLADIMA I DECI I DA NA SIMBLIČAN NAČIN POKAŽE OZBILJNOST PRISTUPA MODERNOM KONCEPTU POLICIJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI“, REKAO JE REBIĆ U PARKU KOD SPORTSKOG – CENTRA „ŠUMICE“


 

Info: PRESS BIRO MUPA

VRŠILAC dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, koji je u okviru akcije „Policajac u zajednici“, prisustvovao druženju policijskih službenika sa građanima i decom na beogradskoj opštini Voždovac, izjavio je danas da je uveren da će poverenje stečeno na ovaj način rezultirati većim brojem prijavljenih krivičnih i prekršajnih dela, bližoj i boljoj komunikaciji građana i policije, a samim time i većoj bezbednosti.


„Ministartsvo unutrašnjih poslova kroz druženje i edukaciju, želi da približi rad policije, građanima Republike Srbije, prvenstveno mladima i deci i da na simbličan način pokaže ozbiljnost pristupa modernom konceptu policija u lokalnoj zajednici“, rekao je Rebić u parku kod sportskog – centra „Šumice“.

Prema njegovim rečima, policija, na ovaj način, kroz stalni kontak, građanima želi da pošaje jasnu poruku da su bezbedni u svom mestu, gradu, u svojoj zemlji.

Vršilac dužnosti direktora policije, objasnio je da su građani imali priliku da vide gotov sve rodove policije i da se u neformalnom druženju sa policijskim službenicima upoznaju sa načinima zaštite koju mogu tražiti policijskih službenika.

„Građanima smo predstavili načine rada i mehanizme pomoću kojih se pripadnici Ministarstva staraju o njihovoj bezbednosti, kao i poslovi koje policija obavlja, kako bi smo im pojasnili ulogu policije i približili sugrađanima naš rad“, rekao je Rebić.

On je dodao da su kroz edukativni program pripadnici Ministarstva ukazali najmlađim sugrađanima na opasnosti korišćenja narkotika, problematiku vršnjačkog nasilja, načine ponašanja u vanrednim situacijama.

Rebić je najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednom periodu akciju „Policajac u zajednici“ sprovesti u više gradova Republike Srbiji kako bi jasno pokazalo da je policija tu da štiti građane.

Svoj rad građanima su predstavili pripadnici Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Policijske uprave za grad Beograd, Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističe jedinice.

Najmlađi sugrađani imali su mogućnost da se kroz različite aktivnosti druže sa policajcima, što je jedan od ključnih faktor za sticanje poverenja, ali i da uživaju u kratkim programima koje su izveli policijski psi i konjica.♦