Makedonija: antiterorističke akcije policije?

Makedonija: antiterorističke akcije policije?

26/03/2016 Off By

POLICIJA JE POTVRDILA VEČERAS DA SE U VIŠE SELA U KOJIMA SU ETNIČKA VEĆINA ALBANCI SPROVEDENA AKCIJA, ALI DA JE RIJEČ O “REDOVNIM AKTIVNOSTIMA”. SAOPŠTENO JE DA JE TOKOM PRETRESA VIŠE LOKACIJA PRONAĐENA GRUPA AZILANATA KOJE SU MEŠTANI DRŽALI U ZAROBLJENIŠTVU MIMO NJIHOVE VOLJE


 

Info: AGENCIJE

 

MAKEDONSKA policija zvanično je saopštila da nema mesta panici i da je situacija pod kontrolom, reagujući na vesti da je naoružana grupa sa Kosova upala na teritoriju Makedonije.


 

Policija je saopštila da nije bilo nikakvog upada, već da je izvršen “pregled lokacija i pretres napuštenih zgrada duž granične linije koje su proglašene za krizno područje. Potvrđeno je da ima više barikada u selu Aračinovo i sela Lipkovsko”.
Policija je potvrdila večeras da se u više sela u kojima su etnička većina Albanci sprovedena akcija, ali da je riječ o “redovnim aktivnostima”. Saopšteno je da je tokom pretresa više lokacija pronađena grupa azilanata koje su meštani držali u zarobljeništvu mimo njihove volje.
Kako javlja makedonski portal 25 vesti.mk, pod policijskom kontrolom su naselja Slupčane, Matejče i Aračinovo.
Neki mediji su izvjestili da se policija suočila sa  naoružanom grupom koja je navodno povezana sa prošlogodišnjim terorističkim napadom u Kumanovu i sa takozvanim “komandantom Sokolijem”.
Prema nezvaničnim informacijama, za sada su angažovane helikopterske jedinice i redovni sastav policije.
Takođe, prema nezvaničnim informacijama, u Slupčanima se čula i pucnjava.
Informativnja agencija Infomaks je javila da je policija blokirala naselja Aračinovo i Lipkovo.
Televizija “Telma” je javila da je to policijska akcija u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva, i da će više detalja biti saopšteno sutra.
“Telma” je javila da za sada nema službenih potvrda da li se radi o akciji usmjerenoj protiv terorizma, ili je ona uperena protiv neke kriminalne grupe, a da su pored blokade na ulazu u Aračinovo, jedinice anti-interventne policije prisutne u selu Ropaljce i  mestu pod nazivom Slučansko dobro.♦

 POVEZANE VESTI