LSV: Vratićemo PIO Fond Vojvodine

LSV: Vratićemo PIO Fond Vojvodine

26/03/2016 Off By

– POČETKOM DEVEDESETIH, UKINUT JE VOJVOĐANSKI FOND ZA PENZIONO INVALIDSKO OSIGURANJE KOJI JE BIO JEDAN OD NAJBOLJIH U ONDAŠNJOJ SFRJ. U TRENUTKU KADA JE USISAN U REPUBLIČKI FOND, IMAO JE ČETIRI PENZIJE REZERVE. TAJ NOVAC POSLE JE NESTAO. HOĆEMO DA SE UTVRDI GDE JE TAJ NOVAC I DA VRATIMO PIO FOND VOJVODINE – NAVODI PREDSEDNICA KLUBA PENZIONERA LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE, NADA LAZIĆ


 Info: PRESS LSV

PENZIONI fondovi su prazni i ne zna se ko je kriv za to i gde je nestao novac iz njih. Nedopustivo je da penzije budu budžetska stavka i da se na penzionerima štedi. Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se ponovo vrati novac u penzione fondove i da se ponovo formira PIO Fond Vojvodine, poručila je danas predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nada Lazić.

– Početkom devedesetih, ukinut je vojvođanski Fond za penziono invalidsko osiguranje koji je bio jedan od najboljih u ondašnjoj SFRJ. U trenutku kada je usisan u republički fond, imao je četiri penzije rezerve. Taj novac posle je nestao. Hoćemo da se utvrdi gde je taj novac i da vratimo PIO Fond Vojvodine – navodi Lazićeva.
Prema njenim rečima, penzioni fond ne može biti deo budžeta i ne može njime raspolagati vlada ili država, već treba da bude zaseban fond i da svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje, zna šta se s tim novcem radi. To treba da bude institucija koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, što su modeli koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzioneri će biti sigurni.
Nada Lazić je upozorila i da su danas mnogi penzioneri danas na granici bede, jer od svojih malih primanja, izdržavaju decu koja su ostala bez posla ili ga još uvek nisu ni našla, pa i njihove cele porodice.
– Penzioneri se ne hrane kako treba, ne greju se kako treba, a dažbine koje treba da plaćaju, stalno se povećavaju. A da ne govorim o slobodnom vremenu, odlasku u pozorište, bioskop, koncerte. Toga su se davno odrekli – ukazuje Nada Lazić.♦

 POVEZANE VESTI


LSV osuđuje napad na SDPS

  ČINJENICA DA SU VINOVNICI STAVILI MASKE NA LICA, UKAZUJE DA JE REČ O JASNOJ NAMERI I PLANU DA TO URADE