3-4 kašike ulja 800 g piletine (batak, karabatak, pileća prsa) 2 kašičice vegete 150 g luka 250 g svežeg paradajza 300 g sveže paprike 500 ml vode 1 kocka za supu od povrća 350 g pirinča 200 ml soka od paradajza peršun
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite pileće meso, pospite vegetom, nalijte s malo vode i dinstajte oko 15 minuta.
Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mesto.
Na istoj masnoći propržite iseckani luk i kratko ga prodinstajte. Dodajte paradajz isečen na kockice, a zatim i papriku isečenu na veće kocke i zajedno dinstajte oko 10 minuta. U drugu posudu sipajte vodu, pustite da provri pa dodajte kocku za supu i kuvajte 1-2 minuta. Na pleh (vel. 33×21 cm) rasporedite pirinač, pa preko njega rasporedite pripremljenu piletinu, dinstano povrće pa zalijte supom.
Ovako pripremljen pirinač pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Kada je jelo gotovo pospite iseckanim peršunom i poslužite toplo uz zelenu salatu. Savet: Tokom dinstanja povrću možete dodati isečene tikvice i iseckani beli luk.♦
Potrebno: 4 jabuke srednje veličine 500 ml vode 100 g šećera 1 vanilin šećer, 4 kašike soka od limuna cimet, 80 g suvog grožđa 10 g svežeg đumbira 50 g iseckanih lešni..
Kuvar: Čorba sa knedlama od šapinjona
Potrebno: sitnež od pileta (krilca, leđa, džigerica) 2 kocke za supu kašika ulja tikvica ili manja glavica karfiola 2 šargarepe 2 korena peršuna, struk praziluka. Za knedle: kašika ulja, kašik.
Ne podgrevajte ove namirnice – otrovne su
DANAŠNJI TEMPO ŽIVOTA DOVEO JE DO POTREBE PRIPREME OBROKA UNAPRED. U OVOM SLUČAJU OBROK TREBA PODGREJATI. MIKROTALASNA PEĆ GOTOVO JE NEIZOSTAVNA U KUHINJI DANAŠNJICE, A VRLO ČESTO JE PRISUTNA I .