Belgija: Ubijen oficir za bezbednost nuklearne elektrane!

Belgija: Ubijen oficir za bezbednost nuklearne elektrane!

26/03/2016 Off By

BRAĆA IBRAHIM I HALID EL BAKRAUI SU, KAKO SE NAVODE MEDIJI,  POSTAVILI  SKRIVENU KAMERU ISPRED KUĆE DIREKTORA BELGIJSKOG PROGRAMA ZA NUKLEARNO ISTRAŽIVANJE


Info: AGENCIJE

 

DVA dana posle terorističkog napada u Briselu ubijen je oficir za bezbednost nuklearne elektrane u belgijskom gradu Šariora, javljaju belgijski mediji.


Mediji dodaju, pozivajući se na izvore iz policije, da je identifikaciona kartica ubijenog ukradena.
Čuvar nuklearke ubijen je u četvrtak uveče dok je šetao psa, a njegova identifikaciona kartica za ulazak je ukradena, što je alarmiralo istražitelje jer je zaposlen u nuklearnoj elektrani.
Mediji su ranije javili da su bombaši samoubice, braća Ibrahim i Halid el Bakraui planirali napade na belgijske nuklearne elektrane i da je hapšenje teroriste Salaha Abdeslama ubrzalo njihove planove.

Grad Šariora, gde se nalazi nuklearna centrala udaljen je oko 50 kilometara od Brisela.
Braća su, kako se navode mediji,  postavili  skrivenu kameru ispred kuće direktora belgijskog programa za nuklearno istraživanje.
Snimak, koji traje “više sati”, a na kojem je snimljenio  kretanje šefa belgijskog nuklearnog programa, zaplijenjen je tokom antiterorističke racije u stanu još jednog osumnjičenog, koji pripada istoj terorističkoj ćeliji, Muhameda Bakalija.
Prema informacijama istražitelja, braća El Bakraui bili su jedini osumnjičeni za postavljanje kamere.
Nakon što su analizirali videosnimak, istražitelji su zaključili da je cilj terorista bio da “ugroze nacionalnu sigurnost kao nikada do sada”, navodi belgijski listovi.
Dokazi do kojih su vlasti došle pokazuju da ista teroristička ćelija stoji iza napada u Parizu, u kojima je 13. novembra ubijeno 130 ljudi, i iza bombaških napada na aerodromu i stanici metroa u Briselu u utorak u kojima je 31 osoba ubijena, a 270 ih je ranjeno.
Mediji su u utorak, posle napada u Briselu, javili da je toga dana evakuisana nuklearna elektrana Tihange, koja je udaljena sat vremena vožnje od belgijske prestonice.♦

Direktor Europola najavljuje terorističke napade

DIREKTOR EVROPSKE POLICIJE JE JOŠ JEDNOM NAGLASIO DA SE EVROPA U OVOM TRENUTKU SUOČILA SA NAJVEĆOM ZA POSLJEDNJIH DESET GODINA TERORISTIČKOM PRIJETNJOM, DODAVŠI DA NAPADE MOGU IZVESTI, NE SAMO G.


Abdeslam po drugi put pobegao belgijskoj policiji

  Prema nekim medijima, Abdeslam je u nedelju viđen u Liežeu. Navodno je tada pobegao policiji i krenuo autoputrm prema Nemačkoj i uspeo da izbegne policijske kontrole Info: Agencije SALAH ABD.