Migranti se ne predaju: po svaku cenu u Evropu

Migranti se ne predaju: po svaku cenu u Evropu

26/03/2016 Off By

U VIDEU KOJI JE OBJAVILA GRANIČNA POLICIJA VIDI SE KAKO IZVLAČE ČOVEKA U DVADESETIM GODINAMA IZ SPECIJALNO NAPRAVLJENOG DELA GEPEKA


 

Info: AGENCIJE

 

EVROPSKE granice polako se zatvaraju za migrante, a one koje su još uvek otvorene uvode sve rigoroznije kontrole.


 

Ali, to ne sprečava očajne migrante da na bilo koji način pokušaju da se dokopaju evropskih zemalja. Posljednji primer stiže iz Španije, piše dnevnik Fokus.
U videu koji je objavila granična policija vidi se kako izvlače čoveka u dvadesetim godinama iz specijalno napravljenog dela gepeka.
Muškarac za kog se navodi da je iz Gvineje, pokušao je na taj način da pređe iz Maroka u Španiju. Policija ga je pronašla u jako lošem stanju, a pokazivao je simptome hipotermije.
Vozač, 25-godišnji Marokanac, uhapšen je na licu mesta i zadržan u policiji, dok je migrant prevezen u bolnicu u Centar za privremni prihvat izbeglica.
Put između Španije i Afrike jedini je drumski put između dva kontinenta, zbog čega ga migranti često biraju na putu ka zemljama EU.
Španska policija otkrila je nekoliko organizovanih mreža krijumčara ljudi koji za velik svote novca na različite načine nelegalno prebacuju migrante iz Afrike u Evropu.♦

 POVEZANE VESTI