Dobra vest: pivo pomaže protiv raka

Dobra vest: pivo pomaže protiv raka

24/03/2016 Off By

 

 

NAUČNICI SA UNIVERZITETA AJDAHO SU OTKRILI DA SASTOJAK KOJI PIVU DAJE GORČINU ZAPRAVO SADRŽI KOMPONENTE KOJE SU DELOTVORNE U BORBI PROTIV RAZLIČITIH BOLESTI, UKLJUČUJUĆI I KANCER, PRENOSI MEN'S HEALTH


 

NAJNOVIJA istraživanja naučnika sa Univerziteta Ajdaho otkrivaju da pivo može da pomogne u borbi protiv najozloglašenije bolesti današnjice – karcinoma.
Naučnici sa Univerziteta Ajdaho su otkrili da sastojak koji pivu daje gorčinu zapravo sadrži komponente koje su delotvorne u borbi protiv različitih bolesti, uključujući i kancer, prenosi Men's Health.
U hmelju su pronađene dve osnovne komponente: humuloni koji imaju antiupalna i antikancerogena svojstva i lupiloni za koje se vjeruje da takođe imaju zdravstvene benefite.
Naučnici su izjavili da se nadaju da će tim biologa i medicinskih stručnjaka razviti novi lek koji će moći da se bori protiv raznih bolesti, uključujući i kancer.
Ovo nedavno istraživanje je uvećalo već veliki značaj i zdravstvene benefite hmelja. Osim borbe protiv raka, hmelj bi takođe mogao da bude koristan i u borbi protiv akni, gojaznosti i borbi protiv HIV virusa.♦