Otvoren Beogradski sajam automobila i motocikala

Otvoren Beogradski sajam automobila i motocikala

17/03/2016 Off By

MINISTAR PRIVREDE ŽELJKO SERTIĆ, OPTVARAJUĆI SAJAM REKAO DA O SVE BOLJOJ KUPOVNOJ MOĆI POKAZUJE I PODATAK DA JE NA OVOM SAJMU 300 IZLAGAČA IZ CELOG SVETA.I NAŠ FIAT NAPREDUJE. LANE JE IZVEZAO AUTOMOBILA U VREDNOSTI OD 1,2 MILIJARDE EVRA


Info: RANKA ČIČAK

– PROŠLE godine, prvi put posle 2008 – e prodaja automobila u Srbiji prestala je da opada i počela da raste. Lane je prodato 20.000 automobila – rekao je danas ministar privrede, Željko Sertić, otvarajući Beogradski sajam automobila i motocikala. On je situaciju na automobilskom tržištu uporedio sa opštom situacijom u našoj privredi:

– Tako se dešava i sa našim reformama. Ljudi vide da je krenulo bolje i imaju hrabrosti i želje da kupuju.
Sertić kaže da o sve boljoj kupovnoj moći pokazuje i podatak da je na ovom sajmu 300 izlagača iz celog sveta.I naš FIAT napreduje. Lane je izvezao automobila u vrednosti od 1,2 milijarde evra. Tigar Tajers je prošle godine izvezao gume u vrednosti od 300 miliona evra i treći je na listi najboljih izvoznika. Ministar obećava da će Vlada nastaviti sa podrškom otvaranju novih radnih mesta u autoindustriji:
– Ovog časa se znaju planovi za naredne 2 godine. Obezbedili smo 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji. Nastavićemo i uređenje našeg ekonomskog sektora, jer dovođenjem investitora omogućujemo zaposlenje našim ljudima, veće prihode kompanijama, a i državi. Ovu godinu proglasili smo godinom preduzetništva, kako bi ohrabrili ljude da osnivaju svoje kompanije i svoje ideje i snagu pretoče u konkretne poslove.
Pošto je otvorio Sajam, ministar Sertić je pogledao automobile i zadržao se na štandu FIAT- a.
Pitala sam ministra koji bi auto izabrao kako bi svoju ženu napravio srećnom, pošto je srećna žena reklamni moto ovog sajma. Nasmejao se i diplomatski odgovorio da nema ženu, a da on vozi citroen.
Izjava za novinare nije bilo.♦