
Recepti: jelo od sočiva
17/03/2016Izbor MARIJA RADOVIĆ
Potrebno (za 4 osobe):
300 g sočiva.
150 g korena celera
150 g šargarepe
250 g suvog vrata
1 glavica crnog luka
1 400 gr seckanog paradajza
lovorov list
1 vezica sveže metvice
50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Na dve kašike maslinovog ulja kratko propržite iseckani luk. U to dodajte na kockice izrezan suvi vrat, šargarepu i koren celera. U sve to zajedno dodajte i sočivo.
Zalijte sadržaj sa jednim litrom provrele vode, dodajte goveđe kocke i list lovora. Kad sočivo omekša, umešajte seckani paradajz i još kratko prokuvajte.
Na kraju umešajte iseckanu svežu metvicu i preostalo maslinovo ulje.
Ako želite da vam se sočivo brže skuva, ostavite ga u hladnoj vodi sat vremena pre kuvanja.
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Čorbu ohladite, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem i zamrznite.
Odmrzavanje: Posude kratko poptopite u vruću vodu kako bi se zamrznuta čorba odvojila od stranica posude. Zatim je u posudi s malo vode zagrejavajte na laganoj vatri dok se ne otopi.♦