Nikoilić razgovarao sa princom od Velsa Čarlsom

Nikoilić razgovarao sa princom od Velsa Čarlsom

16/03/2016 Off By

NEPOSREDNO PRE POČETKA SASTANKA, PRINC ČARLS JE POKAZAO INTERESOVANJE ZA STALNU POSTAVKU IZLOŽBE „OSVIT RENESANSE“, KOJA SE NALAZI U HOLU ZGRADE NA ANDRIĆEVOM VENCU


Info: PRESS PREDSEDNIKA


PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić sostao se danas za princem od Velsa, Čarlsom i vojvotkinjom od Kornvola, Kamilom.

U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi predsednik Nikolić i princ Čarls razgovarali su o dugogodišnjem savezništvu dveju zemalja, iskovanom u dva svetska rata, trenutnoj situaciji u Evropi i odnosima između bivših jugoslovenskih republika. Princ Čarls se interesovao za posetu predsednika Nikolića Moskvi.
Neposredno pre početka sastanka, princ Čarls je pokazao interesovanje za stalnu postavku izložbe „Osvit renesanse“, koja se nalazi u holu zgrade na Andrićevom vencu.
Predsednik Nikolić poklonio je Njihovim kraljevskim visočanstvima princu od Velsa i vojvotkinji od Kornvola ćirilično izdanje sabranih dela Vilijema Šekspira u jednoj knjizi na biblijskom papiru, uključujući i dela koja do sada nisu bila objavljena, kao i fotomonografiju na engleskom jeziku „Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije“.
Istorijski gledano, ovo je prva poseta Srbiji jednog prestolonaslednika britanske krune. Princ od Velsa posetio je Beograd 1978. godine poslednji put.♦