MIP: Etno mreža svečano predala rukotvorine 46 nezaposlenih žena

MIP: Etno mreža svečano predala rukotvorine 46 nezaposlenih žena

08/03/2016 Off By

MINISTAR IVICA DAČIĆ PRIMAJUĆI RUKOTVORINE REKAO DA VEĆ DESET GODINA TRAJE OVA LEPA PRAKSA I DA JE LIČNO ON OVAKVE POKLONE URUČIO BIVŠEM AMERIČKOM AMBASADORU KIRBIJU, KOMESARTKI EU KETRIN EŠTON I MNOGIM STRANCIMA U RAZNIM PRILIKAMA


Info: RANKA ČIČAK

DANAS su u palati Srbija svečano predate rukotvorine 46 nezaposlenih žena Ministarstvu spoljnih poslova, koje će ove lepe radove poklanjati diplomatskim prijateljima iz celog sveta. Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić zahvalio je Etno mreži. Što je u saradnji s NALED- om angažovala žene iz 10 opština da ispletu i izatkaju lepe predmete za potrebe protokola. On je pletiljama i tkaljama rekao da će njihovi radovi u državama celog sveta najbolje prikazati kulturu Srbije:

– Već deset godina traje ova lepa praksa . Lično sam ovakve poklone uručio Kirbiju, Ketri Ešton i mnogim strancima u raznim prilikama.
Violeta Jovanović, predsednica Etno mreže kaže da je 50 posto žena na selu nezaposleno. U proteklih 10 godina je 400 žena i 50 invalida radilo ručne radove i tako zarađivalo. Država je dobila lepe proizvode za protokol.
Ministar Dačić je svim ženama poklonio po crvenu ružu i tri poljupca za Osmi mart.♦