LSV: Otkaz Sandri Ristić je brutalna politička odmazda

LSV: Otkaz Sandri Ristić je brutalna politička odmazda

04/03/2016 Off By

 

SANDRA RISTIĆ PREDSEDNICA OPŠTINSKOG ODBORA LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE BELA CRKVA I ČLANICA PREDSEDNIŠTVA  JE NAKON PRITISAKA DA NAPUSTI LIGU I PODRŽI LISTU SRPSKE NAPREDNE STRANKE I PREKOMPONOVANJE VLASTI U TOJ OPŠTINI U DECEMBRU UPUTILA KRIVIČNU PRIJAVU OSNOVNOM TUŽILAŠTVU U PANČEVU, ALI JE TUŽILAŠTVO POLOVINOM FEBRUARA TU PRIJAVU ODBACILO I SADA JE DOBILA – OTKAZ


Info: PRESS LSV

PREDSEDNICA Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva i članica Predsedništva LSV Sandra Ristić dobila je juče rešenje o otkazu u belocrkvanskoj poslovnici Elektrodistribucije “Pančevo”.

Podsetimo, Ristićeva je u sredu 2. decembra tokom radnog vremena pozvana u kancelariju direktora ED „Pančevo“ gde je od nje traženo da napusti LSV i podrži listu Srpske napredne stranke i prekomponovanje vlasti u toj opštini, koje je tada pokušano.
Budući da je to odbila i o svemu dva dana kasnije obavestila javnost za skupštinskom govornicom, već u ponedeljak, 7.decembra ju je na radnom mestu sačekao aneks ugovora kojim se, pod pretnjom otkazom, raspređuje na radno mesto u poslovnicu te distribucije u Kovin, koji je od Bele Crkve udaljen 45 kilometara, bez autobuske linije.
Sandra Ristić je odmah nakon pritisaka i pretnji u decembru uputila krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Pančevu, ali je tužilaštvo polovinom februara tu prijavu odbacilo. U međuvremenu, polovinom januara, SNS je uspela je da bez izbora, raznim oblicima manipulacija i pritisaka „prekomponuje“ vlast u Beloj Crkvi.
Posle biber spreja i nasilja nad odbornicima koje je tada primenjeno, brutalna politička odmazda koja je juče sprovedena u delo samo će još jednom uveriti građanke i građane Bele Crkve zašto Srpsku naprednu stranku na predstojećim izborima treba poslati u istoriju.♦