Glavni odbor LSV zabranio koalicije sa SNS, SPS, JS, SRS, DSS..

Glavni odbor LSV zabranio koalicije sa SNS, SPS, JS, SRS, DSS..

03/03/2016 Off By

GLAVNI ODBOR LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE JEDNOGLASNO JE ODLUČIO DA LSV NA PREDSTOJEĆIM POKRAJINSKIM IZBORIMA NASTUPI SAMOSTALNO


Info: PRESS LSV

 

GLAVNI odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine doneo je sinoć odluku o zabrani koalicija sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Jedinstvenom Srbijom, Demokratskom strankom Srbije, Dverima, Srpskom radikalnom strankom i drugim centralističkim i partijama desnice.

Članice i članovi Glavnog odbora doneli su odluku da se uđe u pregovore za formiranje koalicije na republičkom nivou i ovlastili Predsedništvo LSV da te pregovore vodi.

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine jednoglasno je odlučio da LSV na predstojećim pokrajinskim izborima nastupi samostalno.

Istovremeno, odlučeno je i da, ako se pojavi potreba za promenom političkih okvira pregovora, nje ne može biti bez odluke Glavnog odbora LSV.

Usvojen je i predizborni program LSV čije su okosnice autonomija Vojvodine, privreda sa posebnim akcentom na poljoprivredu, antifašizam, ljudska i manjinska prava, socijaldemokratija, decentralizacija države i modernizacija društva.

Na sednici GO LSV usvojena je i inicijativa Akademije ženskog liderstva za ravnopravno učešće žena u odlučivanju, a time i preuzeta odgovornost za to da će LSV poštovati principe rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti u svim segmentima svog političkog delovanja, te da će nakon izbora, prilikom formiranja institucija, najmanje 30 odsto žena iz svojih redova delegirati na funkcije u izvršnoj vlasti.♦