Iz ansambla Kolo: mart u znaku gostovanja po Srbiji

Iz ansambla Kolo: mart u znaku gostovanja po Srbiji

03/03/2016 Off By
Foto Jelena Janković

ANSAMBL ĆE U OKVIRU CIKLUSA KONCERATA KOLO U BEOGRADU / BEOGRAD U KOLU ODRŽATI KONCERTE 7. MARTA I 30.MARTA NA SCENI „STAMENKOVIĆ“


Info: MILO RADOMAN, PR

 

ANSAMBL narodnih igara i pesama Srbije Kolo će tokom marta nastaviti ciklus koncerata po gradovima širom Srbije.

Kolo će u Kulturnom centru u Jagodini održati koncert 5.marta, Bečeju 11. marta u Gradskom pozorištu i u Kulturnom centru Zrenjanina 18. marta.

Visoki umetnički dometi u interpretiranju bogate tradicionalne umetnosti, kojom se Kolo profesionalno bavi, kontinuirano pobuđuju interesovanje kod publike. Ansambl će i ovom prilikom predstaviti igre i pesme uz pratnju Narodnog orkestra iz bogatog i raznovrsnog repertoara.
Posetioci će moći da pogledaju i izložbu fotografija Jelene Janković.
– Kolo nastoji da bude dostupno svim poštovaocima tradicionalne umetnosti i da im priušti doživljaj umetnosti narodne igre, pesme i muzike na profesionalnom nivou, tako da smo omogućili kupovinu ulaznice po pristupačnim cenama, kažu u Ansamblu.
Inače Ansambl će u okviru ciklusa koncerata Kolo u Beogradu / Beograd u Kolu održati koncerte 7. marta i 30.marta na sceni „Stamenković“ UK Palilula. Koncerte je otkupila opština Palilula za svoje građane. / www.ukpalilula.rs /.♦