Ivica Dačić: „Nisam video Gadafija, za razliku od Borisa Tadića“

Ivica Dačić: „Nisam video Gadafija, za razliku od Borisa Tadića“

02/03/2016 Off By

DAČIĆ JE POTSETIO I DA SE OTMICA DVOJE SLUŽBENIKA NIJE DOGODILA U AMBASADI I DA ONA NE TREBA DA BUDE ZATVORENA, JER U LIBIJI IMA VIŠE OD 300 SRBA


Info: RANKA ČIČAK

NA PITANJE poslanika, koje je opozicija postavila na današnoj sednici Skupštine Srbije, o sudbini srpske ambasade u Libiji i o ambasadoru Oliveru Potežici, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da će ona biti doneta u narednim danima.

Istovremeno ministar i prvi potpredsednik srpske vlade, odbacujući kritiku, potsetio je predstavnike bivše vlasti na razloge zašto ambasada nije bila zatvorena još 2011, kada su počeli sukobi u Libiji. Rekao je da on lično u životu nije video nekadašnjeg predsednika Libije Muamera El Gadafija, za razliku od Borisa Tadića, koji se nekoliko puta video sa njim.
“Čak je dobio i orden od Gadafija. U pitanju je orden sa likom Gadafija. Učestvovao je i na vojnoj paradi u Tripoliju, jel to bilo jačanje međunarodnog ugleda i kredibiliteta Srbije”? pitao je Dačić dodavši da on nije pozvao Gadafijevog sina da u februaru 2009. dođe u Srbiju. Tada su ga primili predsednik Tadić i tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Dačić je potsetio i da se otmica dvoje službenika nije dogodila u Ambasadi i da ona ne treba da bude zatvorena, jer u Libiji ima više od 300 Srba.
– Ambasador Poteživa nije imao moje odobrenje za put, ali se ispostavilo da mu nije bilo ni potrebno. To će sve utvrditi komisija”, rekao je Dačić odgovarajući na napade poslanika Socijal – demokratske stranke Borisa Tadića.♦