Vučić razgovarao sa vlasnikom Tenisa

Vučić razgovarao sa vlasnikom Tenisa

23/02/2016 Off By
foto Tanjug

ISTOVREMENO JE PORUČIO DA “TENIS” NE NAMERAVA DA IZVLAČI NOVAC IZ ZEMLJE U KOJU DOLAZI, VEĆ ĆE PRIHODE OD POSLA U SRBIJI KORISTITI ZA DALJE INVESTICIJE U TU ZEMLJU, ODNOSNO U SVINJOGOJSTVO U SRBIJI


Info: TANJUG

VLASNIK nemačke kompanije “Tenis” Klemens Tenis rekao je danas u Beogradu da njegova kompanija, koja želi da uđe na tržište Srbije i investira do 300 miliona evra, ne dolazi da bi potisnula srpskog poljoprivrednika, već podstakla proizvodnju svinjskog mesa i izvoz.

Istovremeno je poručio da “Tenis” ne namerava da izvlači novac iz zemlje u koju dolazi, već će prihode od posla u Srbiji koristiti za dalje investicije u tu zemlju, odnosno u svinjogojstvo u Srbiji.
“Tenis’ ne dolazi na tržište da smanji domaću proizvodnju, već da je pripremi za izvoz. Izvozimo u 98 zemalja globalno. Svetski smo prvak u izvozu svinjskog mesa, sa udelom od 82 odsto po količini. Raspolažemo sa 16 izvoznih biroa, koji će biti u situaciji da izvoze srpsko meso. Tako ćemo podići potražnju i u samoj zemlji”, objasnio je Tenis.
On je ukazao da “Tenis” namerava u narednih pet godina intenzivno da radi na svom projektu u Srbiji, a da će lokacija biti izabrana tako da bude u sredini nekog regiona u kojem će se proizvoditi svinje.
Prema njegovim rečima u Nemačkoj “Tenis” ima 17.000 poljoprivrednika dobavljače, koji su porodična preduzeća, i koji dobro žive o toga.
On je preneo da nije mogao da odbije šefa srpske vlade, kada ga je upoznao, i kada ga je pitao da dođe i pomogne u restruktuiranju poljoprivrede u Srbiji.♦