Obrenovac: Uhapšeni kradljivci

Obrenovac: Uhapšeni kradljivci

23/02/2016 Off By

UHAPŠENI, DEVOJKA (1979) I MLADIĆI (1981) I (1978) SE SUMNJIČE DA SU KRIVIČNA DELA VRŠILI TAKO ŠTO SU, NAJČEŠĆE U POPODNEVNIM SATIMA, NAKON PRETHODNE PROVERE, ŠRAFCIGEROM OTVARALI BALKONSKA VRATA I PROZORE U PRIZEMLJU I VISOKOM PRIZEMLJU I ULAZILI U KUĆE I STANOVE


 

Info: PRESS BIRO MUPA

PRIPADNICI Ministerstva unutrašnjih slova uhapsili su tri osobi zbíg postojanja osnova sumnje da su, u peruodu od juna 2015. godine do trenutka hapšenja, na području Obrenovca, izvršili više od 30 krivičnih dela teške krađe, kao i jednu osobu osumnjičenu za prikrivanje i neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni, devojka (1979) i mladići (1981) i (1978) se sumnjiče da su krivična dela vršili tako što su, najčešće u popodnevnim satima, nakon prethodne provere, šrafcigerom otvarali balkonska vrata i prozore u prizemlju i visokom prizemlju i ulazili u kuće i stanove. Na ovaj način oštetili su oko 30 vlasnika stambenih objekata, odakle su oduzimali nakit, tehniku (LCD televizore, kamere, lap-top računare, foto aparate) i prodavali ih na Buvljoj pijaci u Beogradu, zalagaonicama, zlatarama i pojedincima.
M.R. (1993) se tereti za prikrivanje, jer je od ovih osoba kupovao televizore, koji su pronađeni u jednom stanu u Obrenovcu. Policija je u ovom stanu pronašla i ispravnu mini laboratoriju za proizvodnju kanabisa sa četiri sadnice – biljke visine oko 80 centimetara i 50 saksija sa malim biljkama kanabisa.
Osumnjičeni M.R. će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu, a po nalogu nadeležnog tužioca protiv ostalo troje osumnjičenih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.♦