Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

Srbija je samostalna i suverena zemlja, a ne ruska provincija

17/02/2016 Off By

REPUBLIKA SRBIJA NIJE RUSKA PROVINCIJA, UPRKOS ČINJENICI DA AKTUELNI PREDSEDNIK OVE ZEMLJE NE BI IMAO NIŠTA PROTIV TOGA, DA JE NAZIVA MAJČICOM I DA JE PRIDRŽAVAO KAPUT VLADIMIRU PUTINU


 

Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV

KRAJNJI je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da se sebe prikažu njenim velikim prijateljem.

Pre samo mesec i po dana zvaničnici Ruske Fedracije krajnje neprimereno su poručivali da parlament Srbije treba da utiče na parlament Crne Gore kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO. Sada nam još neprimerenije poručuju da prate razvoj naših odnosa sa tom alijansom i da očekuju da ćemo nastaviti sa politikom vojne neutralnosti.

Republika Srbija će sama u svojim institucijama odlučiti hoće li i u kojoj meri razvijati odnose sa NATO-om, i nisu nam neophodne nikakve opomene iz drugih država.

Republika Srbija nije ruska provincija, uprkos činjenici da aktuelni predsednik ove zemlje ne bi imao ništa protiv toga, da je naziva majčicom i da je pridržavao kaput Vladimiru Putinu. Vreme je da zvaničnici Ruske Federacije to shvate i prestanu da se prema njoj ponašaju na nedoličan način.♦