Predstavljanje kongresne ponude Srbije na sajmu „Ibtm arabia“

Predstavljanje kongresne ponude Srbije na sajmu „Ibtm arabia“

10/02/2016 Off By

 

Predstavljanje na „Ibtm arabia“ izuzetno je značajno za našu zemlju imajući u vidu strateško partnerstvo između kompanija „Etihad Airways“ i „Air Serbia“


 

Info; SANDRA VLATKOVIĆ

KONGRESNI biro Srbije, koji posluje kao zaseban sektor Turističke organizacije Srbije, predstavlja kongresnu ponudu Srbije na kongresnoj berzi „Ibtm arabia“ koja se od 9. do 11. februara održava u Abu Dabiju, UAE. Ovo je deseto izdanje sajma koji je najznačajniji događaj ove vrste u regionu Bliskog istoka. Okuplja međunarodne izlagače i probrane klijente, dominantno iz zemalja Bliskog istoka, kao i globalne organizatore kongresa. U toku tri dana biće realizovano 50 sastanaka sa korporativnim organizatorima kongresa.

Predstavljanje na „ibtm arabia“ izuzetno je značajno za našu zemlju imajući u vidu strateško partnerstvo između kompanija „Etihad Airways“ i „Air Serbia“. Čvrsta povezanost nacionalnog avio prevoznika Srbije sa jednom od najbrže rastućih globalnih avio kompanija, podizanje nivoa usluga i širenje mreže destinacija, između ostalog i kroz ugovore o zajedničkim letovima, tzv. „codeshare“, omogućava odličnu poziciju za privlačenje klijenata na arapskom tržištu.

Prema podacima Međunarodne kongresne asocijacije – ICCA, Srbija je u 2014. godini bila na 46. mestu u svetu po broju održanih međunarodnih kongresa. Ovo je četvrta godina zaredom da su Srbija i Beograd u kategorijama zemalja i gradova među prvih 50 destinacija u svetu.

 

Turistička organizacija Srbije učestvuje na sajmu turizma Free 2016 u Minhenu

TURISTIČKA organizacija Srbije (TOS) predstaviće, u okviru svojih promotivnih aktivnosti na nemačkom tržištu, turističku ponudu Srbije na sajmu turizma “Free“ 2016 u okviru štanda Bosne i Hercegovine u periodu od 10. – 14 februara 2016. godine u Minhenu.

Tokom sajma biće predstavljena celina turističke ponude Srbije, sa naglaskom na vodeno blago Srbije, kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima (Beograd i Novi Sad najpre), zanimljivosti duž Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, i manifestacije koje se održavaju u Srbiji, kao i gastronomiju.

Prema statističkim podacima Srbiju je u 2015. godine Srbiju je posetilo ukupno 60.886 nemačkih turista, što predstavlja blagi rasti od 2 posto procenata u odnosu na isti period prethodne godine i 7 posto u noćenjima.