Turizam Srbije na sajmu u Sofiji

Turizam Srbije na sajmu u Sofiji

10/02/2016 Off By

Na sajmu će biti predstavljena mogućnost kratkih odmora u Srbiji, naročito gradova i opština koje se nalaze uz granicu sa Bugarskom, zatim turistička ponuda Podunavlja, kao i posete mnogobrojnim manifestacijama, naročito gastronomskim, i kulturnim sadržajima


 

Info: SANDRA VLATKOVIĆ

TURISTIČKA organizacija Srbije (TOS) organizuje peti put predstavljanje na Sajmu turizma Holiday&Spa Expo, u Sofiji, Bugarska, koji se održava od 11. do 13. februara 2016. godine.

Mogućnost da predstave svoje turističke potencijale i resurse na tržištu Bugarske izazvala je ogromno interesovanje predstavnika turističke privrede naše zemlje, tako da na štandu Turističke organizacije Srbije nastupaju turističke organizacije Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Pirota, Babušnice, Knjaževca, Bele Palanke, Kruševca, Niša, Dimitrovgrada, S.T.C. „Bajina Bašta“, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom banja-Lukovska banja, „Sokoterme“ Sokobanja, kao i predstavnici turističke privrede, odnosno hoteli, Stara Planina, „Aqua star“ Kladovo, „Turist“ Kraljevo, “Šumarice” Kragujevac, „MK Mountain Resort“ uz hotele iz Beograda „Belgrade City Hotel“, „Prag“, „Radisson Blu Old Mill“, i turistička agencija „Omniturs“.

Drugog dana sajma na štandu TOS-a, turistička organizacija Bele Palanke organizuje koktel u okviru koga će predstaviti svoju turističku ponudu.
Na sajmu će biti predstavljena mogućnost kratkih odmora u Srbiji, naročito gradova i opština koje se nalaze uz granicu sa Bugarskom, zatim turistička ponuda Podunavlja, kao i posete mnogobrojnim manifestacijama, naročito gastronomskim, i kulturnim sadržajima.
Nastup predstavnika turizma Srbije biće propraćen i kasnije emitovan u TV emisiji “Srbija koju volim”.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u protekloj godini posetilo ukupno 70.891 turista iz Bugarske, što predstavlja povećanje od 38 procenata u odnosu na 2014 godinu.♦