Čekajući izbore: Delegacija LSV kod načelnika PU Novi Sad

Čekajući izbore: Delegacija LSV kod načelnika PU Novi Sad

24/01/2016 Off By

LSV traži da na području koje obuhvata ova Policijska uprava, bude isplanirano i obezbeđeno da tokom izbornog dana ispred biračkih mesta, dežuraju po jedan policajac ili policajka, kako bi bila onemogućena kupovina glasova. Kolar je ocenio da bi prisustvo policije na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od birališta onemogućilo sve one koji bi ponovo pokušavali da zastrašuju, presreću, potkupljuju, prisiljavaju, doturaju papiriće, obećavaju zaposlenja, prave lažne redove i na drugi način krše zakon


Info: GRADSKI ODBOR LSV

 

DELEGACIJA Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa šefom Izbornog štaba Bačka Lige socijaldemokrata Vojvodine Robertom Kolarom sastala se i razgovarala sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem. Sastanak je održan u četvrtak, 21. januara u prostorijama Policijske uprave Novi Sad.

 

Tom prilikom, Kolar je ponovio apel LSV upućen 30. decembra da na vreme, već sada, dok izbori još nisu ni raspisani, u Novom Sadu ali i u drugim naseljenim mestima na području koje obuhvata ove Policijska uprava, bude isplanirano i obezbeđeno da tokom izbornog dana ispred biračkih mesta, dežuraju po jedan policajac ili policajka, kako bi bila onemogućena kupovina glasova. Kolar je ocenio da bi prisustvo policije na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od birališta onemogućilo sve one koji bi ponovo pokušavali da zastrašuju, presreću, potkupljuju, prisiljavaju, doturaju papiriće, obećavaju zaposlenja, prave lažne redove i na drugi način krše zakon. Sama najava takve aktivnosti, zaključio je on, doprinela bi prevenciji i verovatno odvratila neke od onih koji bi ponovo pokušali da naruše izbornu tišinu, utiču na izbornu volju građana i narušavaju sam temelj demokratije i demokratskih procesa.

Tom prilikom delegaciji LSV je jasno predočeno da se ovom pitanju prilazi vrlo pažljivo i detaljno, kao i da se već sada razmatraju i planiraju različite aktivnosti, a neke od tih mera i radnji biće preduzete preventivno.

Nakon sastanka, rukovodstvo Gradskog odbora LSV je ocenilo da je razgovor bio veoma koristan i ohrabrujuć, kao i da će Liga, ukoliko bude potrebe, neposredno pred izborni dan ponoviti zahtev da se građankama i građanima obezbedi da slobodno i u miru izađu na birališta i izraze svoju volju na izborima.♦