Savez za promene RS osuđuje ponašanje Dodika

Savez za promene RS osuđuje ponašanje Dodika

11/01/2016 Off By

Izražava se žaljenje što se na čelu RS nalazi čovek koji se „poistovećuje sa RS i koji je svojom politkom uništava i potkrada“

Info: FENA

STRANKE Saveza za promene danas su najoštrije osudile „primitivizam i brutalnost predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika koje on pokazujene, samo prema opoziciji i srpskim predstavnicima u organima BiH, nego i prema građanima RS koje naziva neradnicima“.

-Gnjev i mržnja koju je pokazao u vreme najvećeg hrišćanskog praznika Božića i Dana Republike Srpske samo je potvrda da ovom predsedniku RS Miloradu Dodiku ništa nije sveto. Umesto da bude ujedinitelj i da radi u interesu jačanja RS, onako kako nalaže Ustav, Milorad Dodik nastavlja da deli srpski narod i RS, stoji u saopšenju Saveza za promene.
Izražava se žaljenje što se na čelu RS nalazi čovek koji se „poistovećuje sa RS i koji je svojom politkom uništava i potkrada“.
– RS nije ničije privatno vlasništvo i zato poručujemo Miloradu Dodiku da se približava dan kada će zajedno sa svojim pajdašima da položi račune za osiromašenje RS, kao i za brojne afere, među kojima je kupovina vile na Dedinju, propast više banaka, Bobar banke, Banke Srpske, Balkaninvestment banke, Birča, Grand trejda… Savez za promene neće odustati od borbe protiv kriminala i korupcije, i nikakvi histerični napadi Milorada Dodika neće ga sprečiti da istraje u nameri da nadležni organi rasvetle sve afere, posebno one koje se vezuju za najviše predstavnike vlasti u RS, među kojima je i Milorad Dodik, zaključuje se u saopšenju Saveza za promene.
Predsednik RS Milorad Dodik sinoć je u emisiji banjalučke Alternativne televizije izjavio je da je iluzorno očekivati da se ostvari jedinstvo dva postojeća politička bloka u Republici Srpskoj i da više nema mogućnosti za bilo kakve njihove razgovore.
-Politički konflikt će se veoma žestoko nastaviti do kraja. Narod mora da shvati koja opcija je narodna, a koja je izdajnička i ja sam uveren da to već dobro razume, rekao je, između ostalog, Dodik.♦