LSV: Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođanske paore i zemlju

LSV: Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođanske paore i zemlju

05/01/2016 Off By

Usvajanjem ovog zakona borba nija završena nego je tek počela. Pozivamo sve poljoprivrednike, kao i sve građanke i građane koji se poljoprivredom ne bave, ali su svesni koliko je ovaj zakon loš i koliko će štete naneti i našim zemljoradnicima, našem selu i našoj poljoprivredi, da nas podrže u prikupljanju 100 hiljada potpisa kojima ćemo pokazati šta mislimo o ovom zakonu


 

Info: ĐORĐE STOJŠIĆ, NARODNI POSLANIK

LIGA socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da se i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uključio u hajku protiv vojvođanskih paora potpisavši ukaz o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ipak, nismo iznenađeni činjenicom da je Nikolić potpisao zakon koji je neustavan i koji će naneti veliku štetu kako poljoprivrednicima i njihovim porodicama, tako i čitavoj državi.

Ništa bolje od Nikolića kao predsednika države nismo ni očekivali.
Usvajanjem ovog zakona borba nija završena nego je tek počela. Pozivamo sve poljoprivrednike, kao i sve građanke i građane koji se poljoprivredom ne bave, ali su svesni koliko je ovaj zakon loš i koliko će štete naneti i našim zemljoradnicima, našem selu i našoj poljoprivredi, da nas podrže u prikupljanju 100 hiljada potpisa kojima ćemo pokazati šta mislimo o ovom zakonu.
Liga socijaldemokrata Vojvodine je već prikupila 50.000 od neophodnih 100 000 potpisa s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Tom inicijativom se, takođe, zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili o domaćim tajkunima.
Prikupićemo svih 100 hiljada potpisa.
Nikada nećemo odustati od borbe za vojvođansku zemlju i borbe za prava vojvođanskih paora.