Turski premijer gost Srbije

Turski premijer gost Srbije

28/12/2015 Off By

Kako je planirano, tokom dvodnevne posete Davutoglu će se sastati s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a zatim će učrdtvovsti na sprsko-turskom poslovnom forumu, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji


TURSKI premijer Ahmet Davutoglu stigao je danas u dvodnevnuu posetu Srbiji, gde ga je ispred Palate Srbija dočekao premijer Aleksandar Vučić. Davutoglu je dočekan uz najviše državne i vojne počasti, intoniranje himni i Gardu Vojske Srbije.

Kako je planirano, tokom dvodnevne posete Davutoglu će se sastati s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a zatim će učrdtvovsti na sprsko-turskom poslovnom forumu, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji.
Na forumu će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji.
Davutoglu je uoči posete Srbiji izjavio da njegova zemlja ohrabruje i da će nastaviti ohrabrivati turske firme da više investiraju u Srbiji, dodajući da je za to potreban i dodatan napor Beograda i Ankare.
“Kao turski premijer uveravam vas da, s razvojem pravnog sistema koji je kompatibilan sa slobodnom i kompetitivnim tržišnom ekonomijom, ohrabrujemo i nastavit ćemo ohrabrivati naše firme da više investiraju u Srbiji. Međutim, naše firme, koje su često i dio multinacionalnih partnerstava, investirat će samo ako postoji povoljna, efikasna i fer klima za investiranje”, kazao je turski premijer.♦