Mladen Bosič optužuje Milorada Dodika da mu preti likvidacijom

Mladen Bosič optužuje Milorada Dodika da mu preti likvidacijom

28/12/2015 Off By

“Dobio sam ozbiljnu prijetnju pre nekoliko dana od strane Dodika a kao posledicu te pretnje poduzeo sam određene mere na ličnoj bezbednosi. U toj prijetnji je čak definisano i mesto gdje će doći do napada”, kazao je novinarima u Banjoj Luci Bosić, čelnik Srpske demokratske strake (SDS) i zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta BiH


Info: HINA

ČELNIK najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj Mladen Bosić optužio je predsednika tog entiteta Milorada Dodika da mu preti likvidacijom i tvrdio kako je Dodik psihički nestabilna osoba i da bi morao potražiti liječničku pomoć.

“Dobio sam ozbiljnu prijetnju pre nekoliko dana od strane Dodika a kao posledicu te pretnje poduzeo sam određene mere na ličnoj bezbednosi. U toj prijetnji je čak definisano i mesto gdje će doći do napada”, kazao je novinarima u Banjoj Luci Bosić, čelnik Srpske demokratske strake (SDS) i zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta BiH.
Bosić je kao izravnu prijetnju svoje lične bezbednosti naveo Dodikovu izjavu kako će “videti hoće li biti uravnotežen” ukoliko ga sretne na ulici.
Bosićevi i Dodikovi verbalni obračuni učestali su nakon početka suđenja po tužbi predsjednika RS-a koji je čelnika SDS-a optužio za klevetu.
Bosića je Dodik sudu u Banjoj Luci tužio zbog izjave da je “ukrao milijune” a na ročištu održanom ove nedelje veštak-psihijatar kojega je doveo Dodikov zastupnik je tvrdio kako predsednik RS-a zbog Bosićeve obede sada pati od postraumatskog stresnog sindroma (PTSP) te kako je zbog toga dobio i govornu manu logoreju.
Logoreja je definisana kao duševno oboljenje koje osobu uglavnom navodi na brzi i nepovezani govor odnosno na “patološku brbljavost”.
“Za nas sve bi bilo dobro da ga neko uveri da potraži stručnu pomoć”, kazao je Bosić dodajući kako zbog Dodikovih prijetnja nije uplašen no nije niti ravnodušan.

Predsjednik SDS-a je uvjeren kako će na temelju dostupnih dokaza uskoro biti otvoreni sudski procesi u kojima će se dokazati Dodikova umiješanost u korupciju a prvi takav slučaj mogao bi biti vezan za kupnju vile u Beogradu vredne 750 hiljada evra.♦