Skupština Srbije: poslanička pitanja

Skupština Srbije: poslanička pitanja

17/12/2015 Off By

Šta naša država preduzima da Slađana Stanković i Jovica Stepić što pre budu slobodni i vrate se kući, u Srbiju? – Pre neki dan smo čuli da informacije službi bezbednosti ne stižu na sto Tomislava Nikolića i on ih ne čita, iako mu je to obaveza kao predsednika Republike i nalazi se na spisku državnih funkcionera koji bi trebalo te informacije da imaju


Info: RANKA ČIČAK

Zašto Vlada ćuti o kidnapovanima?

POSLANIK Marko Đurišić pita Vladu i ministra spoljnih poslova, zašto ćute o kidnapovanim državljanima Srbije u Libiji:
– Do dana današnjeg mi ne znamo ništa o njihovoj sudbini. Šta naša država preduzima da Slađana Stanković i Jovica Stepić što pre budu slobodni i vrate se kući, u Srbiju? Najviše me zabrinjava velika tišina ministra i cele Vlade u proteklih mesec ipo dana. Kada su se slične stvari događale drugim zemljama, njihove su vlasti aktivnije, a građani upoznati sa svim detaljima.

Zašto se informacije o bezbednosti kriju od Predsednika?

POSLANIK Jovana Jovanović želi da zna zašto se informacije službi bezbednosti kriju od predsednika Srbije, Tomislava Nikolića:
– Pre neki dan smo čuli da informacije službi bezbednosti ne stižu na sto Tomislava Nikolića i on ih ne čita, iako mu je to obaveza kao predsednika Republike i nalazi se na spisku državnih funkcionera koji bi trebalo te informacije da imaju. Pošto je on rekao da on ne želi da ide da moli te izveštaje, pitam Premijera i kao sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i koordinatora svih službi bezbednosti, da li on zna ko odbija da dostavi izveštaje predsedniku Republuke? Osim toga, zašto je Aleksandar Vučić obećao, a nije podneo ostavku na mesto koordinatora svih službi bezbednosti i zašto istovremeno obavlja i funkciju sekretara i člana Saveta za nacionalnu vezbednost ?

Zašto opština Vračar promoviše Demokratsku stranku?

POSLANIK Aleksandar Marković pita zašto opština Vračar promoviše Demokratsku stranku:
– Da li beogradska opština Vračar krši svoj statut kada neprekidno organizuje političke tribine DS i još se hvali promocijom ove stranke.
Marković kaže da troškove ovih promocija plaćaju svi građani, pa i ostale stranke. A na promocijama se često grubo vređa Srpska napredna stranka.Ona se dovodi u vezu s nekulturom, Farmom, tabloidima. A upravo ta tabloidna nekultura je plod štetočinske vlasti DS. ♦