Razgovarali Sebastijan Kurc i Aleksandar Vučić

Razgovarali Sebastijan Kurc i Aleksandar Vučić

03/12/2015 Off By

 


Vučić je rekao da je Austrija najveći investitor u Srbiji. Oko 400 austrijskih kompanija uložilo je 3 milijarde evra. Mi imamo dobar rast privrede i premijer računa da bi to mogla da ugrozi samo destabilizacija


kurz
Info: RANKA ČIČAK

I POSLE razgovora sa ministrom spoljnih poslova Austrije, Sebastijanom Kurcom, Aleksandar Vučić je novinarima ponovio svoju zabrinutost za stabilnost u regionu. Čak je naglasio da je ovo prvi put da tako otvoreno govori o tome

– Sukob između Rusije i Turske će produbiti sukobe između pravoslavnih i muslimana. Jedan državnik mi je rekao da su važne i Ukrajina i Francuska, ali, sve je strašno u svetu počelo ili na Bliskom istoku ili na Balkanu. Mi ćemo dati sve od sebe da se to više ne dogodi. Glava za bacanje više u Srbiji nemamo. Zato je stabilnost ključna reč za Srbiju. Zahvalan sam Sebastijanu i Austriji koja o bezbednosti vodi računa.
Vučić je rekao da je Austrija najveći investitor u Srbiji. Oko 400 austrijskih kompanija uložilo je 3 milijarde evra. Mi imamo dobar rast privrede i premijer računa da bi to mogla da ugrozi samo destabilizacija.
Kurc je potvrdio da je stabilnost važna i zahvalio Srbiji i njenom premijeru na svim zalaganjima za mir u regionu.
Na pitanje šta očekuje posle prekida gasovoda kroz Tursku, Vučić kaže da se to moglo i očekivati posle obaranja ruskog aviona:
– Mi moramo graditi svoje interkonektore. Osim toga, gradimo i skladište za hiljardu kubnih metara gasa.♦