Peking: Vučić posetio kompaniju HUAWEI

Peking: Vučić posetio kompaniju HUAWEI

26/11/2015 Off By

 


Potpredsednik HUAWEI Jung Lu ‎je istakao da je ta kompanija spremna na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa Telekomom i EPS, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije


 

cina

Info: PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je poslednji dan posete Narodnoj Republici Kini sastankom sa predstavnicima kompanije HUAWEI. Tom prilikom se sastao i sa srpskim studentima, učesnicima programa “Seme za budućnost”. Na sastanku se razgovaralo o napretku programa koji je dogovoren prilikom posete kineskog premijera Li Kećianga Srbiji.

Premijer Vučić zahvalio je predstavnicima kompanije HUAWEI na prilici da srpski studenti učestvuju u programu “Seme za budućnost”’, koji je od velikog značaja za Srbiju. On je istakao da se nada da će na srpskom tržištu biti još više mesta za kompaniju HUAWEI.
Potpredsednik HUAWEI Jung Lu ‎je istakao da je ta kompanija spremna na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa Telekomom i EPS, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije.
Obraćajući se srpskim studentima, koji borave u Kini u okviru projekta HUAWEI “Seme za budućnost”, premijer Vučić je istakao da Srbija ima talentovane ljude kojima nedostaje praksa. “Vi ovde ne učite samo za sebe, vi ovde predstavljate svoju zemlju. Ono što ćete vratiti u Srbiju od velikog je značaja za celu zemlju, a mi ćemo učiniti sve da dobijete priliku da svoje znanje u Srbiji i pokažete”, izjavio je premijer Vučić.
Jung Lu je naglasio da HUAWEI promoviše talenat u IT sektoru u Srbiji. “Smisao našeg projekta je da ponudimo inovativne proizvode i ‎rešenja. Veoma smo ponosni na njega. Studenti iz 60 zemalja učestvuju u ovom projektu, Srbija već drugu godinu. Naš cilj je da najnovije tehnologije dovedemo u Srbiju”, zaključio je Jung Lu.
Premijer Vučić nastavlja posetu susretima sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećiangom.♦