Užice: Svečani koncert KUD-a „Sevojno“„ U kolu sa prijateljima “

Užice: Svečani koncert KUD-a „Sevojno“„ U kolu sa prijateljima “

26/11/2015 Off By

 


Misija Kulturno Umetničkog Društva „Sevojno“ je da sakuplja, obrađuje i prezentuje naše narodno pevačko, igračko i muzičko stvaralaštvo a upravo ostvarivajući ovakvu misiju na raznim festivalima širom zemlje i inostranstva, ansambl je često nazivan „Kulturnim ambasadorom Republike Srbije“


folklor2222
Info: PRESS KUD SEVOJNO

KULTURNO Umetničko Društvo Valjaonice Bakra a.d. i Valjaonice Aluminijuma „impol Seval“ a.d. Sevojno, u subotu, 28. novembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Užicu održaće svoj godišnji koncert. Proslaviće još jednu uspešnu koncertnu sezonu ali i šesdesetprvu godišnjicu rada i postojanja društva.

Na repertoaru ovogodišnjeg koncerta, koji je iz godine u godinu raznovrsniji i bogatiji, pored pesmi i igara bosilegradskog Krajišta, spleta Narodnih melodija u izvođenju Narodnog orkestra KUD-a „Sevojno“, srpskih pesmi i igara iz Prizrena… ove godine učešće u programu uzeće i gosti iz Gradskog Kulturno Umetničkog Društva „Laza Nančić“ iz Vršca, koji će se užičkoj publici predstaviti igrama iz Banata, igrama Kobišnice, Niša kao i srpskim igrama okoline Gnjilana.

folklor26111
Ansambl „Sevojno“ osnovan je davne 1954. godine i od tada su mnoge generacije zavolele svu lepotu, igru, pesmu i druženje. Društvo je godinama okupljalo mnoštvo članova koji su zapravo radili u više sekcija ali se folklorna sekcija, tokom vremena, svojim radom i uspesima, izdvojila i izrasla u današnji ansambl Narodnih igara i pesama.
Misija Kulturno Umetničkog Društva „Sevojno“ je da sakuplja, obrađuje i prezentuje naše narodno pevačko, igračko i muzičko stvaralaštvo a upravo ostvarivajući ovakvu misiju na raznim festivalima širom zemlje i inostranstva, ansambl je često nazivan „Kulturnim ambasadorom Republike Srbije“. Ansambl je spreman za razvijanje svih oblika saradnje na negovanju i afirmaciji kulturnog stvaralaštva a, prikazivanje bogatstva folklora jedan je od načina za upoznavanje i zbližavanje među narodima.
Podsećanja radi, proslava 61 godine rada i postojanja KUD-a „Sevojno“ održaće se na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Užicu sa početkom od 19 časova.♦