Narodni pokret Srbije:Vlada uništava srpsku poljoprivredu

Narodni pokret Srbije:Vlada uništava srpsku poljoprivredu

25/11/2015 Off By

 


Umesto što subvencioniše inostrane firme, poput nemačke kompanije Tenis, i poklanja plodnu zemlju strancima, Vlada Srbije bi morala da donese strategiju razvoja poljoprivrede, koja bi ojačala domaće poljoprivrednike, podstakla njihovo udruživanje i zajednički nastup na inostranom tržištu


paori2511
Info: PRESS NPS

NARODNI pokret Srbije izražava podršku poljoprivrednicima, koji su sa pravom nezadovoljni skandaloznim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Donošenjem ovakvih zakona, Vlada Srbije uništava srpsku poljoprivredu, baš kao što to radi sa industrijom.

Umesto da iskoristi poljoprivredne potencijale Srbije i na taj način smanji nezaposlenost, Vlada Srbije predlaže skandalozne zakone, koji su u suprotnosti sa interesima poljoprivrednika i koji će uništiti srpsku poljoprivredu.

Opredeljivanje 3 odsto budžeta za poljoprivredu, nepostojanje dugoročne strategije poljoprivrednog razvoja Srbije i ovakvi zakoni, dokaz su da se Vlada i Ministarstvo poljoprivrednicima bave samo u predizbornoj kampanji, kroz davanje lažnih obećanja.
Poljoprivreda je razvojna šansa Srbije. Uz minimalna ulaganja poljoprivreda može najlakše i najbrže zaposliti Srbiju, jer svako poljoprivredno gazdinstvo može postati mala porodična firma. Umesto što subvencioniše inostrane firme, poput nemačke kompanije Tenis, i poklanja plodnu zemlju strancima, Vlada Srbije bi morala da donese strategiju razvoja poljoprivrede, koja bi ojačala domaće poljoprivrednike, podstakla njihovo udruživanje i zajednički nastup na inostranom tržištu. Očigledno je da ni Vlada ni Ministarstvo za to nisu sposobni, pa će, ukoliko se nešto ne promeni, poljoprivreda umesto razvojne šanse postati još jedna propuštena prilika Srbije.♦