Er Srbija od prvog juna 2016 uvodi liniju Beograd – Njujork

Er Srbija od prvog juna 2016 uvodi liniju Beograd – Njujork

09/11/2015 Off By

Premijer Vučić najavio je da će Srbija uskoro kupovati neke avio kompanije zemalja na Balkanu. Kaže da je danas Er Srbija najjača aero transportna firma na Balkanu


air-serbia-posada
Info: Ranka Čičak

SLAVEĆI danas svoj drugi rođendan, Er Srbija najavila je novost koja će obradovati ceo region – od prvog juna sledeće godine uvodi se redovna linija Beograd – Njujork, pet puta nedeljno. Tako će svi oni, koji sada lete Lufthansom i čekaju avion u Frankfurtu, brže , lakše i jeftinije leteti iz Beograda.

Čestitajući slavljenicima, predsednik Vlade, Aleksandar Vučić je rekao da je Er Srbija spremna za novu liniju s SAD. Trenutno nije spreman aerodrom, ali se na tome radi. Er Srbija upravo kupuje novi Er bas 330.
Premijer Vučić najavio je da će Srbija uskoro kupovati neke avio kompanije zemalja na Balkanu. Kaže da je danas Er Srbija najjača aero transportna firma na Balkanu:
– Koje u regionu bolji od Er Srbije?
Naljutilo ga je pitanje novinarke N1, da li bi Er Srbija tako dobro radila bez pomoći države od 75 miliona evra, samo u prošloj godini. Rekao je da to nije istina i da je pomoć mnogo manja.
Er Srbija povećala je prošle godine za 26 posto sa ostvarenih 86 miliona evra. Broj putnika povećan je sa 820 na 913 hiljade. Poletanja na vreme veće je za 8 posto. Avgust ove godine bio je rekordan po broju većem od 913.130 putnika. Avio kompanija trenutno ima flotu od 14 uskotrupnih i 6 turboeliksnih aviona.♦