Skopje: Pomahnitali napadači otvorili vatru u bolnici, pacijentkinja preminula od stresa, lekar ranjen

Skopje: Pomahnitali napadači otvorili vatru u bolnici, pacijentkinja preminula od stresa, lekar ranjen

09/11/2015 Off By

Motiv pucnjave još nije poznat, a skopski mediji nagađaju da bi razlog mogao da bude taj što je jednom od napadača majka umrla u bolnici. Naime, ona je u jako teškom stanju primljena u bolnicu i poslata na hitnu operaciju koju nažalost nije preživela


bolnica
Info: Agencije

SKOPSKI mediji preneli su vest o incidentu koji se dogodio jutros u Kliničkom centru, kada su tri osobe počele da pucaju po bolnici pri čemu su ranili četiri osobe, od čega jednog lekara. Prema nezvaničnim informacijama, jedna od pacijentkinja koja se zatekla u hodniku preminula je od stresa.

Prema nezvaničnim informacijama povrijeđen je lekar Ljubomir Ognjenović (41), povrijeđen je u nogu ali je van životne opasnosti, a u pucnjavi su povređene još tri osobe koje su se tu zatekle. Pacijentkinja koja se našla u hodniku preminula je od straha, ističući da je to, za sada, nepotvrđena informacija.
Napadači su uhapšeni nedaleko od skopskog Kliničkog centra, kada su pokušali da pobegnu. Njihovi identiteti nisu objavljeni, a navodi se da su starosti između 30 i 36 godina.
Motiv pucnjave još nije poznat, a skopski mediji nagađaju da bi razlog mogao da bude taj što je jednom od napadača majka umrla u bolnici. Naime, ona je u jako teškom stanju primljena u bolnicu i poslata na hitnu operaciju koju nažalost nije preživela.
U trenutku incidenta na odeljenju se nalazilo tridesetak pacijenata i lekara.
Na klinici trenutno vlada haos, medicinsko osoblje i pacijenti su van sebe od straha, piše Večer.mk.
Sve operacije planirane za danas, osim onih najhitnijih, odložene su.♦