Promocija turizma Srbije na Sajmu „Narava & Zdravje“ u Ljubljani

Promocija turizma Srbije na Sajmu „Narava & Zdravje“ u Ljubljani

04/11/2015 Off By

Zakupljen je izložbeni prostor veličine 40 m², koji se nalazi u dvorani A – kupola, štand broj 85. Pored TOS-a predstaviće se i Turistička organizacija „Zlatibor“, Specijalna bolnica ,,Čigota“, Prolom banja i Atomska banja Gornja Trepča 


 

turizam ljubljana
Info: Press TOS

TURISTIČKA organizacija Srbije u okviru svojih aktivnosti na promociji turizma Srbije na tržištu Slovenije, organizuje nastup turizma Srbije na Sajmu „Narava & Zdravje“, koji se održava od 5. do 8. novembra 2015. godine na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani.

Zakupljen je izložbeni prostor veličine 40 m², koji se nalazi u dvorani A – kupola, štand broj 85. Pored TOS-a predstaviće se i Turistička organizacija „Zlatibor“, Specijalna bolnica ,,Čigota“, Prolom banja i Atomska banja Gornja Trepča.
S obzirom da je akcenat na prirodi, zdravlju, spa i wellness programima, posetioci štanda turizma Srbije biće u prilici da se upoznaju sa ponudom banja Srbije, mogućnostima za aktivan odmor u prirodi – paraglajding, ribolov, lov, kampove, ali i za ostalu turističku ponudu Srbije –  skijaške centre, seoski turizam, manifestacije, gradske centre itd.
Prema podacima organizatora, na prošlogodišnjem Sajmu „Priroda i zdravlje“ učestvovalo je 257 kompanija iz 17 zemalja, a posetilo ga je 24.000 ljudi sa plaćenim ulaznicama. Ove godine očekuje se i više posetilaca za koje je pripremljen raznovrstan prateći program sa preko 100 različitih radionica, predavanja, demonstracija, na temu zdrave ishrane, zdravlja, vežbe, gardeninga, održivog razvoja turizma itd.
Na osnovu zvaničnih statističkih podataka, u prvih 9 meseci 2015. godine u Srbiji je boravilo 47.895 turista iz Slovenije, koji su ostvarili 84.324 noćenja, odnosno 8% više nego u istom periodu prošle godine. Gosti iz Slovenije najviše posećuju Beograd, Novi Sad i ostale gradske centre, planinska i banjska mesta.♦