Privredna komora Srbije:skup privrednika i naučnika!

Privredna komora Srbije:skup privrednika i naučnika!

04/11/2015 Off By

Cilj skupa naučnika i privrednika jeste povezivanje sa aktuelnim trenutkom u nauci i praksi, imajući u vidu potrebu da se savremena naučna rešenja na najbolji način primene u privredi


verbić

Srđan Verbić

Info: Press PKS

 

U PRIVREDNOJ komori Srbije biće održan skup privrednika i naučnika – SPIN'15 “Inovativna rešenja operacionog menadžmenta za revitalizaciju privrede Srbije”.

Konferenciju će otvoriti Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije i Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka.
Cilj skupa naučnika i privrednika jeste povezivanje sa aktuelnim trenutkom u nauci i praksi, imajući u vidu potrebu da se savremena naučna rešenja na najbolji način primene u privredi. Široko je prihvaćen pristup po kome su inovacije i inovativnost jedan od ključnih pokretača konkurentnosti, od nivoa preduzeća do nacionalne privrede. Od posebnog značaja su rešenja koja doprinose povećanju efikasnosti i efektivnosti proizvodnje i poslovanja.
Drugog dana skupa održaće se Okrugli sto “Kako inovativna rešenja mogu da doprinesu razvoju privrede Srbije”. Tokom diskusije biće reči o strategiji razvoja inovativnih rešenja operacionog menadžmenta, intelektualnoj svojini kao alatu privrednog razvoja, izgradnji nacionalnog brenda Srbije i ulozi države u kreiranju ambijenta za privredni razvoj.♦