Skupština Srbije: Poslanička pitanja

Skupština Srbije: Poslanička pitanja

03/11/2015 Off By

Konstitutivna-sednica-Skupstine-Srbije-2-620x350

Info: Ranka Čičak – [email protected]

 

Siniša Mali (ne) odlazi?

POSLANIK Borislav Stefanović pita premijera Aleksandra Vučića da li će on dozvoliti da Siniša Mali  i dalje bude gradonačelnik Beograda, ako postoji osnovana sumnja , potkrepljena dokumentacijom koju je objavio portal Krik, da je Mali preko svog oca prisvojio državnu zemlju, da je kupovao stanove u Bugarskoj za of šor kompanije. Stefanović pita da li iko u Vladi zna ko su ljudi za koje je gospodin Mali kupovao stanove, koje su to kompanije, ko stoji iza njih i kolikije to kapital:

– Da li neko u Vladi u ovome vidi neki, ako ništa drugo, moralni, ako ne krivično pravni problem? Da li je moguće da gospodin Mali, posle ovako teških optužbi nastavi da vodi prestonicu? Mi mislimo da nije i da pod hitno treba da podnese ostavku, ili bude smenjen.


Slučaj “farmera” Kristijana Golubovića

kristijan-golubovicBORISLAV Stefanović pitao je ministra pravosuđa Nikolu Selakovića “pošto nemam koga drugog da pitam u ovoj državi – kako je moguće da Viši sud u Beogradu ponovo odlaže izdržavanje kazne za izvesnog Kristijana Golubovića, koji se nalazi u TV programu “Farma” koji se prikazuje na jednoj televiziji (Pink) bliskoj režimu, kada je dva puta već odlagano na po trimeseca izdržavanje kazne? Inače, on je osuđen na osam godina zatvora pravosnažno zbog trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja. Zašto se ovo dešava u Srbiji, ko je za ovo nadležan i odgovoran, dok se istovremeno ljudima koji imaju dug od 3.000 dinara pleni imovina?”


 

I POSLANIK Zoran Živković bavio se likom i delom Siniše Malog. U njegov nezakoniti rad ubraja i Beograd na vodi:

– Trenutno imamo započetu najveću bespravnu gradnju u istoriji čovečanstva. Piramide u Egiptu, kada su pravljene, imale su više dokumentacije, nego Beograd na vodi.

BLAGOJE BRADIĆ podseća da  su odluke o gradnji Beograda na vodi donesene  preko noći, pod  izgovorom da se radi u korist javnog interesa:

– Jeste javni interes izgradnja stambenih objekata, ali za socijalno stanovanje. A najavljenih 300 stanova u prvoj zgradi Beograda na vodi je sve, ali ne za socijalno stanovanje.

 

Gašić i helikopter

 

GORDANA Čomić žali se da na više  pitanja postavljena Vladi i premijeru, nije dobila odgovor. Ona ponavlja pitanje o helikopteru:

– Ko je menjao plan leta, kada se helikopter već nalazio na putu za Beograd? Ministar Gašić, arogancijom koja je , na žalost već postala rutinska u našoj javnosti, odbija da odgovori na to pitanje. Toliko ruganja vladavini prava, koje pokazujemo odbijanjem da se o helikopteru formira  Anketni odbor i toliko ruganja koje izražava ministar je nesreća ne samo za ožalošćene porodice, već i za čitavu javnost. Bez lične odgovornosti  u Srbiji neće biti dobro ni za koga.♦