Vučić razgovarao sa političkim predstavnicima kosovskih Srba

Vučić razgovarao sa političkim predstavnicima kosovskih Srba

23/10/2015 Off By

Dogovoreno je da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Liste Srpska, a da tu dužnost ubuduće obavlja šef poslaničke grupe te liste Slavko Simić


 

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric govori na konferenciji za novinare odrzanoj u Vladi Srbije posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/NENAD PETROVIC/DR)

Aleksandar Jablanović i Mako Đurić

Info: Press Vlade

 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, razgovarali su danas sa političkim predstavnicima kosmetskih Srba.

Na sastanku je diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji na KiM i ostatku Srbije, izazovima vezanim za prijem samoproglašenog Kosova u Unesko, ekonomskim i socijalnim problemima našeg naroda u Pokrajini, formiranju Zajednice srpskih opština, kao i političkim nesuglasicama unutar Liste Srpska.
Zaključeno je da je čvrsto jedinstvo srpskih političkih predstavnika na KiM imperativ i uslov nacionalnog opstanka Srba u Pokrajini.
Dogovoreno je da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Liste Srpska, a da tu dužnost ubuduće obavlja šef poslaničke grupe te liste Slavko Simić. Ta izmena biće u najkraćem roku registrovana i u relevatnim prištinskim institucijama. Aleksandar Jablanović će u narednom periodu obavljati drugu odgovornu javnu funkciju u sistemu Vlade Republike Srbije. Promena na čelu Liste nije izazvana medijskim napadima i manipulacijama, već potrebom da Srpska bude još jača i jedinstvena.

Učesnici sastanka saglasili su se da će sve eventualne nesuglasice među političkim predstavnicima Srba na KiM rešavati unutar Liste Srpska i u koordinaciji sa Kancelarijom za KiM Vlade Srbije.♦