Svetom vlada i – glad

Svetom vlada i – glad

17/10/2015 Off By

Glad je jedan od najvećih problema za zemlje centralne Afrike. Tako u Centralnoafričkoj Republici, Zambiji i Namibiji više od 35 odsto populacije pati od neuhranjenosti


glad u svetu
Info: agencije

DANAS preko 795 miliona ljudi u clom svetu nema dovoljno hrane koja im je neophodna kako bi vodili normalne životne aktivnosti.

Mapa gladi koju je uradila organizacija World Food Programme prikazuje najugroženija područja, a cilj je da razvije svest i informiše javnost o najvećoj pojedinačnoj pretnji po zdravlje ljudi.

Glad je jedan od najvećih problema za zemlje centralne Afrike. Tako u Centralnoafričkoj Republici, Zambiji i Namibiji više od 35 odsto populacije pati od neuhranjenosti.
Između 25 i 34,9 posto stanovništva je neuhranjeno u Etiopiji, Čadu, Zimbabveu, Mozambiku, Republici Kongo, Liberiji, Madagaskaru, Ugandi, ali i azijskim zemljama Afganistanu, Jemenu i Tadžikistanu.
Od 15 do 24,5 odsto stanovništva je neuhranjeno u Indiji, Pakistanu, Mongoliji, Boliviji, Nikaragvi, Iraku, Burkini Faso, Gvineji, Senegalu i još nekim zemljama.
Od 5 do 15 odsto neuhranjenog stanovništva živi u Paragvaju, Peruu, Kolumbiji, Ekvadoru, Angoli, Mauritaniji, Kamerunu, Nigeriji, Nigeru, Obali Slonovače, Kini, Filipinima.
Manje od 5 odsto neuhranjenog stanovništva živi u ostatku svijeta, s tim da su to sve zemlje Evrope, Severna Amerika, Australija i još neke zemlje iz Latinske Amerike i Afrike.♦