Skupština ubrzala sednicu zbog manifestacije – Dani parlamentarizma – Imate reč

Skupština ubrzala sednicu zbog manifestacije – Dani parlamentarizma – Imate reč

16/10/2015 Off By

Poslanike su pozdravili ambasador Velike Britanije, Denis Kif i direktorka misije USAID-a u Srbiji, Aza El Abd, kao i direktorka CRTE, Vukosava Crnjanski


parlament
Info: Ranka Čičak – [email protected]

 

POSLANICI Skupštine Srbije prekinuli su relativno rano današnju raspravvu o amandmanima na dopune Zakona o bezbednsti i zdravlju na radu.

Poslanik Demokratske stranke, Dušan Milisavljević smatra da bi trebalo uvesti obavezne sistematske preglede za sve zaposlene, kako je to nekada bilo u Jugoslaviji, kada je zdravlje bilo mnogo bolje. Međutim, evropske institucije ocenjuju da je danas naša zemlja na vrhu evropske liste po obolevanju od malignih i kardiovaskularnih bilesti.

Janko Veselinović,od nedavno samostalniposlanik, zamerio je ministru Aleksandru Vulinu što odbacivanje njegovih amandmana nonšalantno obrazlaže.
Aleksandra Jerkov iz DS, pridružila se napadu:
– Od ministra očekujemo da vodi konstruktivnu polemiku sa poslanicima, a ne da ih vređa lažno duhovitim opaskama.
Sednica je prvo prekinuta, pa nastavljena i ubrzo završena. Jer, predsednica, Maja Gojković, otvorila je svečano najavljenu manifestaciju – Dani parlamentarizma – imate reč. Poslanike su pozdravili ambasador Velike Britanije, Denis Kif i direktorka misije USAID-a u Srbiji, Aza El Abd, kao i direktorka CRTE, Vukosava Crnjanski. Otvorena je izložba fotografija Skupština u oku medija, fotoreportera koji prate Skupštinu. ♦