Premijer Vučić sreo se sa patrijarhom Irinejom

Premijer Vučić sreo se sa patrijarhom Irinejom

15/10/2015 Off By

Sastanku su prisustvovali i mitropolit zagrebačko – ljubljanski Porfirije, episkop raško -prizrenski i kosovsko – metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, kao i potpredsednik vlade Ivica Dačić i ministri Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Ivan Tasovac i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić


patrijarh
Info: redakcija

MINISTAR pravde Nikola Selaković, koji je novinare izvestio o sastanku Patrijarha i Premijera, rekao da je tokom susreta iskazano razumevanje za političku i ekonomsku situaciju u kojoj se Srbija nalazi.

– Rukovodstvo države sa jedne strane i vrh Srpske pravoslavne crkve itekako dobro razumeju težak politički trenutak u kome se Srbija nalazi, a sa druge strane ekonomsku vezanost Srbije za EU i za zemlje Zapada”,rekao je Selaković.
Sastanak vrha SPC sa premijerom Aleksandrom Vučićem i nekoliko ministara trajao je satipo. Selaković je novinarima rekao da je premijer upoznao patrijarha sa svim dešavanjima u poslednjih 100 dana, od pokušaja da se kroz rezoluciju SB UN Srbi proglase genocidnim narodom do poslednje runde razgovora u Briselu.
– Razgovori su bili sadržajni i puni razumevanja, a u ovako važnom trenutku, rekao je, bitno je da se uspostavi ravnoteža između političkih i ekonomskih interesa Srbije.
– Selaković je ocenio da je to bio dobar, otvoren sastanak, kome su prisustvovali ljudi koji poznaju prilike u Srbiji i čitavom srpskom narodu.
Sastanku su prisustvovali i mitropolit zagrebačko – ljubljanski Porfirije, episkop raško -prizrenski i kosovsko – metohijski Teodosije i episkop šumadijski Jovan, kao i potpredsednik vlade Ivica Dačić i ministri Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Ivan Tasovac i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.
Inačepre susretna sa delegacijom MPC Vučić je o sastanku u Briselu obavestio i predsednika Tomislava Nikolića. Posle sastanka sa crkvenomdelegacijom Vučić je razgovarao i sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte i šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom. Članovi Kvinte su Italija, Velika Britanija, Nemačka, SAD i Francuska. ♦