Diplomatska aktivnost premijera Vučića: sastanak sa ambasadorima Kvinte

Diplomatska aktivnost premijera Vučića: sastanak sa ambasadorima Kvinte

15/10/2015 Off By

Na otvorenom i sadržajnom sastanku, koji je trajao dva sata i petnaest minuta, razgovaralo se o svim nesuglasicama u implementaciji Briselskog sporazuma, kao i značajnim neslaganjima po pitanju prijema Kosova u Unesko


 

kvinta

Info: Press Vlade

 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa kojima je razgovarao o pregovorima Beograda i Prištine, kao i o nacrtu platforme Evropske unije u pregovorima o Kosovu‎.

Na otvorenom i sadržajnom sastanku, koji je trajao dva sata i petnaest minuta, razgovaralo se o svim nesuglasicama u implementaciji Briselskog sporazuma, kao i značajnim neslaganjima po pitanju prijema Kosova u Unesko.
Premijer Vučić istakao je važnost evropskog puta Srbije, ali i uspostavljanje istinskih partnerskih i prijateljskih odnosa.
Ambasadori Kvinte istakli su posvećenost u podršci Srbije na njenom evropskom putu i, uprkos razlikama u pojedinih važnim pitanjima, nadu da se problemi i nesuglasice mogu rešavati dogovorom.
Delegacija Srbije, u kojoj su pored premijera bili: ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović i šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, obavestili su predstavnike Kvinte i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji i o nastavku borbe Srbije u zaštiti njenog duhovnog i kulturnog nasleđa na KiM, kao i brojnim razlozima za protivljenje ulasku Kosova u Unesko.
Ambasadorima je podeljena informacija o stepenu razaranja i ugroženosti srpskih manastira i crkava u južnoj srpskoj pokrajini.♦