Ministar Gašić i američki pukovnik Blekburn posetili Centar ABHO u Kruševcu

Ministar Gašić i američki pukovnik Blekburn posetili Centar ABHO u Kruševcu

14/10/2015 Off By

Pukovnik Blekburn je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da poseti Centar i preneo utiske američkih vojnika koji su mu potvrdili da je reč o “odličnom mestu za obuku”


 

 

Info: Press Ministarstva

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić i izaslanik odbrane Sjedinjenih Američkih Država pukovnik Taft Blekburn danas su u kruševačkoj kasarni Car Lazar, posetili Centar ABHO Vojske Srbije.

Komandant tog sastava potpukovnik dr Ivan Lazarević predstavio im je delokrug rada i informisao ih o planovima Centra ABHO, kao regionalnog i partnerskog centra za obrazovanje i obuku, a prikazan im je i deo infrastrukture i kapaciteti za realizaciju obuke na Vojnom kompleksu Ravnjak.

Izražavajući zadovoljstvo što, kako je istakao, srpska Vojska obučava američke vojnike, ministar odbrane je podsetio na značajne rezultate postignute prethodne dve godine u kruševačkom centru.
– Podigli smo kapacitete za obuku i opremili veliki trening centar na Ravnjaku, a danas sam sa pukovnikom razgovarao i o proširenju saradnje i planiranju daljih zajedničkih aktivnosti, kako bi Centar ABHO postao i baza za obuku i kako bi mogao da primi i veći broj vojnika drugih zemalja na obuku, istakao je ministar i dodao da je tokom razgovora bilo reči i o drugim zajedničkim aktivnostima među kojima i o završetku radova u bazi Jug.

Pukovnik Blekburn je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da poseti Centar i preneo utiske američkih vojnika koji su mu potvrdili da je reč o “odličnom mestu za obuku” .

– Veoma sam zadovoljan onim što sam video obilazeći objekte za obuku i unapred se radujem mogućnosti za nastavak saradnje i što će naši vojnici i dalje ovde dolaziti na obuku, istakao je izaslanik odbrane SAD, Taft Blekburn.

Ispred Komande za obuku, današnjoj poseti prisustvovao je zamenik komandanta brigadni general Jelesije Radivojević, uz komandanta Druge brigade KoV, brigadnog generala Dragoslava Sladakovića i načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba, general-majora Vojina Č Jondića.♦